موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 37 صفحه
شماره فایل :: 201 mg
امروزه همه میدانند که اینترنت و شبکة جهانگستر وب، پیامآور ظهور دورة جدیدی بنام عصر دانش و وداع با عصر صنعتی است. در عصر صنعتی که در دهة 1890 آغاز گردید بر تولید و توزیع انبوه تأکید میشد. اما در عصر دانش، آنچه که موجب موفقیت تجارت و صنعت میشود، دانش بشر است.
این دارایی نامشهود به عنوان سرمایة فکری شناخته میشود و گسترش سرمایة فکری، حوزة حیاتی ایجاد منفعت است. نتایج حاصل از بسیاری از تحقیقات دربارة نقش و اهمیت سرمایة فكری در رشد و توسعة سازمانها و بعضاً رشد جوامع بشری، بر این نكته تأكید دارد كه هیچ جامعهای توسعه نیافته است، مگر آنكه به توسعة سرمایة فكری خود پرداخته باشد. امروز محققان پی بردهاند كه سرمایة فكری، عامل باارزش و سرمایهای بیپایان در جهت رشد و توسعة سازمانها و كشورها هستند.
طوری كه طی نیم قرن گذشته بخش قابل توجهی از پیشرفت كشورهای توسعه یافته مرهون تحول در سرمایة فكری آنها بوده است. اگر در گذشته كار، سرمایه و زمین عوامل اصلی تولید به حساب میآمدند، امروزه تغییرات فناوریها، فاكتورهای نیروی انسانی و افزایش بهرهوری به عنوان عوامل رشد تلقی میشوند. تجارب ارزنده سازمانهای موفق و پیشرو دربارة سرمایة فكری، مبین اهمیت سرمایههای انسانی شاغل در آن سازمانهاست.
آنها عظمت و بزرگی سازمان خود را به اندازة كسانی میدانند كه برایشان كار میكنند، محور اصلی رشد كسب و كار خود را بر مبنای كاركنان خود بنا نهادهاند، انسان را سرچشمة تمامی خلاقیتها، نوآوریها، تواناییها و زیباییها میدانند و معتقدند چنانچه فضا و شرایط برای انسان شاغل در سازمان فراهم شود، تواناییهای او شكوفاتر و متجلی میشود این گونه سازمانها كامیابی یا شكست سازمان یا مؤسسه خود را به میزان سرمایة فكری خود نسبت میدهند و در نهایت بر این اعتقادند كه اگر سازمانی شایستگی حفظ سرمایة فكری خود را نداشته باشد یا افرادی را برای حفظ ارزشها و برترینهای خود انتخاب نكند، به آرامی به افول كشیده خواهد شد (ابراهیمی و نمازی، 1388).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.