موارد استفاده : منبع آموزشی و پژوهشی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 68 صفحه
شماره فایل 04 MA
دست کم شش نفع مشترک برای برنامه های عدالت ترمیمی قابل ذکر است: بهبود سلامت روانشناختی قربانیان، محتمل بودن کناره گیری متخلف از جرم، کاهش مجموع هزینه های مادی جامعه، احساس انصاف از سوی متخلف در فرایند، افزایش رضامندی قربانیان و متخلفان در فرایندها و پیامدها و افزایش کیفیت عدالت اقامه شده. طبق نظر بریث ویت، حتی قطعیت مجازات نیز به مراتب بیشتر است؛ زیرا متخلفان به سبب وجود فشارات اجتماعی، احتمال بیشتری در تکمیل تعهد قراردادی خود در نشست دارند (میلر،7:2009).
بهبود سلامت روانشناختی قربانیان بعد از ضربات ناشی از بزه دیدگی، به دو دلیل عمده حائز اهمیت است. اولاً، درمان این نوع ضربات به طور ریشه ای در مقایسه با درمان های معطوف به مسائل صرف فردی، اثربخشی بیشتری خواهد داشت. این مسأله در تحقیقات شرمن (2009) مشاهده شده که حاکی از کاهش 40 درصدی استرس پس از وقوع در بین افراد حاضر در نشست های عدالت ترمیمی چهره به چهره در مقایسه با سایر افراد بوده است.
به همین سان، افراد حاضر در نشست ها، با احتمال 36 درصد، گرایش کمتری به انتقام جویی و کینه توزی علیه متخلفان داشته اند. چنین مسأله ای نه تنها از بهبود کیفیت زندگی قربانیان حکایت دارد، بلکه احتمالاً پول آنها را نیز به دلیل نیاز فزاینده به درمانهای روانشناختی محفوظ نگه می دارد. دست کشیدن متخلفان از جرم یا کاهش دفعات ارتکاب جرم، یکی از راههای بهتر ارزیابی موفقیت برنامه های عدالت ترمیمی است، حتی اگر به معنای کاهش تعداد جرایم ارتکابی کاهش نباشد.
کاهش در تعداد جرایم ارتکابی توسط افراد تأثیر مشابهی بر نرخ جرم به صورت کاهش در بازگشت به جرم خواهد داشت. عدم وقوع هر کدام از جرایم و برجسته شدن پاره ای از جرایم توسط برخی خلافکاران حاضر در این نوع برنامه های اجتماع محور، می تواند به کاهش هزینه و بهبود کیفیت زندگی اعضای اجتماع تعبیر شود (همان؛7-8) علائق نظریه های اجتماعی می تواند به دو صورت متجلی شود:
بهبود کیفیت زندگی اعضای اجتماع و حفظ پول اجتماع. نظریه شرمساری بازپذیرکننده، با تشخیص پاره ای شیوه های صرفه جویانه، شیوه بهتری برای کاهش هزینه ها پیشنهاد می کند. کاهش هزینه های اداری، کاهش هزینه های درمان قربانی، کاهش هزینه های جرایم جدید و کاهش پرداخت های حقوقی جملگی شیوه هایی است که نظریه شرمساری بازپذیرکننده می تواند دارایی و اعتبارات اجتماع را نگه دارد. به دلیل وجود این خصایل بوده است که شرمن بر اساس مرور همکاری کامپل از برنامه نشست عدالت ترمیمی، نتیجه می گیرد که نظریه شرمساری بازپذیرکننده دست کم به مقداری پس انداز منجر می شود.
سه نفع پایانی یعنی احساس انصاف متخلف در فرایند، سطح فزاینده رضامندی در فرایندها و پیامدها و کیفیت مطلوب عدالت، می تواند به مثابه مشخصه کلی کیفیت عدالت مورد بحث قرار گیرد. دو مورد اولی نسبتاً روشن است. هر دو طرف احساس می کنند فرایندها و نتایج منصفانه است. نکته مزبور چه بسا به دلیل وجود احساس کنترل فزاینده در قربانیان و متخلفان بر کلیت فرایند باشد.
این مسأله در نزد قربانیان، می تواند از این حقیقت نشأت بگیرد که آنها به جای طرد و حذف و فراموشی، و به جای استفاده از آنها به عنوان جزئی ساکت و خاموش، عملاً در فرایند جایی و سهمی دارند. این گونه، در نشست های غیررسمی به متخلفان مجال گفتگو و صحبت داده می شود. موارد دور از نظام عدالت جزایی رسمی، به جامعه این فرصت یا امکان را می دهد تا دادگاه ها زمان و انرژی بیشتری را به موارد جدی و بحث برانگیز اختصاص دهند. (همان؛9-8)
دانلود فایل اصلی و کامل بلافاصله بعد از پرداخت ...