موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 59 صفحه
شماره فایل : 355 mg
مفهوم توسعه شغل :
مشاغل تخصصی و جزءجزء شده پس از مدتی باعث كسالت و دلزدگی شاغلین میشوند و انگیزه به كار در آنان تضعیف میكنند. برای جلوگیری از این واقعیت میتوان شغل را با افزودن وظایف توسعه داد و از حالت یكنواختی و یكسانی خارج كرد. بدین طریق با متنوع ساختن شغل در مشاغل ایجاد انگیزه میشود. (الوانی، 1379، ص162)
غنیسازی شغلی :
در سطح غنیسازی شغلی به كاركنان در چارچوب وظایف شغلیشان، آزادی عمل داده میشود. در این سطح، پاداشی كه به عملكرد تعلق میگیرد، عمدتاً فردی است. این سطح، در حقیقت، شامل مشاركت فعالانه كاركنان سطوح پایین سازمان در تصمیماتی است كه به حوزه وظایف كاریشان مربوط است.
ایده اصلی غنیسازی شغل بر پایه این فرض استوار است كه افزایش تخصصی و ساده سازی كارها در صنایع نوین به یكنواختی، خستگی، بیحالی و نارضایتی عمومی منجر میگردد و رفتارهای كاری نامطلوب از قبیل غیبت، تاخیر و جابهجایی شغلی را در پی دارد. با غنیسازی شغل تلاش میشود تا روند تخصصی شدن از طریق دادن وظایف مختلف بیشتر به كاركنان صورت پذیرد و طراحی مشاغل به گونهای كه مستلزم سطوح بالاتر مهارت و دانش باشد به كاركنان اختیارات، كنترل و مسوولیتهای بیشتری در حیطه كاریشان داده شود.
با وجود این هر چند نظریه غنیسازی شغلی و توانمندسازی دارای ریشههای مشتركی هستند، ولی با توجه به ماهیت چندبعدی فرایند توانمندسازی، غنیسازی شغلی تنها یك بعد از ابعاد توانمندسازی به شمار میآید.(عابسی، ابطحی، 86، ص160)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.