موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 56 صفحه
شماره فایل : 508 mg
مصرفكنندگان براساس طبقه اجتماعی خود، سعی میكنند محصولات مناسبی را انتخاب كنند. مصرفكنندگانی كه در طبقه كارگری قراردارند، به استحكام و راحتی محصولات توجه میكنند نه به سبك آن. آنها تمایل چندانی به تجزیه محصولات جدید ندارند، اما مصرفكنندگان مرفه به ظاهر محصول، سبك و مد آن توجه بیشتری نشان میدهند. این تفاوت نشان میدهد كه میتوان با توجه به طبقه اجتماعی، بازارها را نیز بخشبندی كرد. برای درك تفاوت خرید در طبقات مختلف اجتماعی میتوان از مفهوم فرهنگ سلیقه نیز استفاده كرد. فرهنگ سلیقه بیانگر ترجیحات زیبایی شناختی و فكری بین انسانها است. فرهنگ سلیقه ارتباط نزدیكی با آموزش و درآمد دارد.
در بررسی سلیقه، قضاوتهای شخصی بسیار تاثیرگذارند، اما رویكرد جالبی برای بررسی رفتارمصرفكننده است. در این نوع مطالعات سلیقه افراد در ادبیات، هنر، دكوراسیون خانه و غیره بررسی میشود. به طور مثال، تحقیقات انجام گرفته نشان میدهد كه استفاده از نمادهای مذهبی، گلهای مصنوعی و نقاشی از طبیعت بیجان در منازل افرادی كه پایگاه پایینی دارند یافت میشود، ولی درپایگاه بالاتر از نقاشی های انتزاعی، مجسمهها و لوازم مدرن استفاده میشود. در بررسی طبقات اجتماعی از كدها نیز استفاده میشود. كد بیانگر روشی است كه مصرفكنندگان معنایی را بیان و تفسیر میكنند. در لایههای مختلف اجتماعی، از كدهای مختلفی استفاده میشود.
شناسایی این كدها در بازاریابی اهمیت زیادی دارد، زیرا در ارتباطات بازاریابی میتوان برای ایجاد درك بهتر از این كدها استفاده كرد. ماهیت كدها در طبقات اجتماعی مختلف، متفاوت است. كدهای محدود در طبقات كارگری بیشتر استفاده می شود، ولی كدهای بسط یافته در طبقات متوسط و بالا به كار میرود. كدهای محدود برای محتوای موضوع یا شی متمركز است و رابطه بین اشیاء را در نظر نمیگیرد، اما كدهای بسط یافته پیچیده بوده و معانی آنها به جهان بینی پیشرفته تری وابسته است (سید جوادین،1391).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.