موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 35 صفحه
شماره فایل : 578 mg
به طور كلی عوامل تأثیرگذار بر رضایت شغلی را می توان به عوامل بیرونی یا موقعیتی و عوامل درونی و نگرشی تقسیم كرد. گینزبرگ و همكارانش به دو نوع رضایت شغلی اشاره می كنند: • رضایت درونی كه از دو منبع حاصل می شود: الف: احساس لذتی كه انسان صرفاً از اشتغال به كار و فعالیت عایدش می شود.
ب: لذتی كه بر اثر مشاهده پیشرفت و یا انجام برخی از مسئولیت های اجتماعی و به ظهور رساندن توانایی ها و رغبت های فرد دست می دهد. • رضایت بیرونی كه با شرایط اشتغال و محیط كار ارتباط دارد و پیوسته در حال تغییر و تحول است. به نظر دانشمندان، رضایت شغلی از تعامل این دو نوع رضایت به دست می آید.
از نظر فلدمن و آرنولد رضایت شغلی به مجموع تمایلات یا احساسات مثبت كه افراد نسبت به شغل خود دارند اطلاق می شود، یعنی هر چه فرد رضایت شغلی بالایی داشته باشد به میزان زیادی شغل خود را دوست داشته و از طریق آن نیازهای خود را ارضا نموده و در نتیجه احساسات مثبتی نسبت به آن خواهد داشت(پور استادی و همكاران،1389).
ایوانویچ و رانلی (1968). رضایت شغلی را به عنوان یك مفهوم كلی تعریف می كنند و نگرش فرد نسبت به شغل را یك نگرش كلی ارزیابی می كنند. در كنار این تفكر رویكرد رویه ای رضایت شغلی را مجموعه ای از نگرش های فرد نسبت به جنبه های مختلف شغل در نظر می گیرد.
شفیع آبادی (1376)به نقل از هاپاك رضایت شغلی را مفهومی پیچیده و چند بعدی می داند كه با عوامل روانی، جسمانی و اجتماعی ارتباط دارد. تنها یك عامل موجب رضایت شغلی نمی شود بلكه تركیب معینی از مجموعه عوامل گوناگون سبب می گردد كه فرد شاغل در لحظة معینی از زمان از شغلش احساس رضایت نماید و از آن لذت ببرد(خسروی،1388).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.