موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 61 صفحه
شماره فایل : 620 mg
سه نوع یادگیری سازمانی و به تعبیر دیگر، سه سطح یادگیری معرفی شده است: یادگیری تک حلقه ای، یادگیری دوحلقه ای و یادگیری سه حلقه ای. یادگیری تک حلقه ای و یادگیری دو حلقه ای برای اوّلین بار توسط آرگریس واسچون معرفی شده است(آمون، 2012، 4). منظور از یادگیری تک حلقه ای آن است که فرد توجّه می کند تا نتیجه کارها با برنامه اوّلیّه یکی باشد و همواره فرد تلاش می کند تا وضع موجود حفظ شود و تعادل و پایداری در سازمان ایجاد شود البتّه اگر نیاز به ایجاد تغییراتی در سازمان باشد، به گونه ای عمل می کند که سیاست های حاضر، اهداف یا نقشه های ذهنی در سازمان تغییر نکند (گورجس وهمکاران، 1999، 439).
مدل یادگیری دو حلقه ای می تواند از معایب و مشکلات مدل یادگیری تک حلقه ای جلوگیری کند(آرگریس، 1976، 368). در یادگیری دو حلقه ای هنگامی که فرد متوجّه عدم تطابق نتیجه با هدف اوّلیّه می شود، در پی اصلاح اشتباه بر می آید تا بتواند به تغییرات و شرایط خارجی و داخلی سازمان پاسخی مناسب بدهد، همواره فرد این آزادی را دارد تا بتواند به گونه ای که می تواند هنجارهای سازمانی و ضوابط اساسی و سیاست های موجود را تغییر دهد(بیرلی و همکاران، 2000، 597).
یادگیری سه حلقه ای این نوع یادگیری را می توان یادگیری یاد گرفتن نامید. این نوع یادگیری زمانی اتفّاق می افتد که سازمانها به خوبی یاد بگیرند چگونه یادگیری یک حلقه ای و دو حلقه ای رااجرا کنند(بهنامی، 1384،24).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.