قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 63 صفحه
کد فایل: mb 473
نتیجه تحقیقات مازلو (1989) نشان می دهد كه میزان رضایت زناشویی در مراحل مختلف زندگی زناشویی متفاوت است. مزلو در ابتدا مراحل را به شرح زیر تقسیم بندی كرده است : 1– آغاز خانواده 2– خانواده با كودكان زیر 2 سال 3– خانواده با كودكان پیش دبستانی 4– خانواده با كودكان دبستانی 5– خانواده با كودكان 13 سال تا 17 ساله 6– خانواده با فرزندانی كه خانه را ترك می كنند 7– خانواده در سالهای میانه 8 – خانواده با مرگ یك همسر .
مازلو بیان می كند كه مردها در دوره اول زندگی خانواده گی نسبت به زن ها كمترین رضایت را دارند. و این در حالی است كه آنها در مرحله سوم دوره زندگی كه كودكان پیش دبستانی هستند نیز در همان سطح رضایت هستند. زنها همیشه در سطح رضایت، كاهش نشان می دهند در حالی كه مردها این چنین نیستند .
پیوند های زناشویی بلند مدت و رضایت زناشویی در 156 زوج مورد مطالعه قرار گرفت یافته ها از این دیدگاه در روابط با پیوندهای قدیمی و طولانی تر حكایت می كرد در مقایسه با پیوند های زناشویی افراد میان سال، زوجهای قدیمی روابط سالم تری نشان می دادند در این مورد نیروی بالقوه كمتری برای برخورد و تعارض وجود دارد و اختلال سنی كمتری در منابع لذت بروز می دهد ( و گاتمن، 1985) .
نتیجه تحقیقات رولین و كانن (1974) و اسپانیز، نشان می دهد كه تنش های مربوط به نقش های مربوط به نقشهای زناشویی پس از استقلال فرزندان نسبت به زمانی كه آنها در خانواده حضور دارند كمتر شده است و زوجها از رفتار خود نسبت به یكدیگر شكایت دارند.
وینیچ و همكاران معتقدند كه زنها یك كاهش قابل توجهی در رضایت كلی زناشویی و سطح بالایی از احساسات منفی نسبت به تعاملات زناشویی در مرحله تولد و تربیت بچه ها تا زمان ترك خانه دارند. این اطلاعات نشان می دهد كه ازدواج معنی مختلفی برای زن و شوهر دارد و اینكه وقایع بسیار متفاوتی داخل یا خارج از رابطه زناشویی و یا خانواده رضایت زناشویی زن و مرد راتحت تاثیرقرار می دهد (عامری،1383).
ادامه دارد ...