موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 53 صفحه
شماره فایل : 775 mg
چشم اندازی دیگر برای مرور ادبیات برنامه ریزی مرتبط با تحقیق حاضر، بررسی خط مشی گذاریهای عمومی و برنامه ریزی توسط دولتها است. تغییرات روزافزون در سطح جهانی، دولتها]و سازمانهای بین مللی[ را بطوردایم با موضوعات گوناگون در زمینه های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، محیطی و... مواجه میسازد. تصمیم گیری درست و به هنگام در هریك از این موارد یكی از موضوعات اساسی است(دانش فرد، کرم اله و کیایی، مجتبی؛ 1389).
مطالعه درمورد خط مشی، مستلزم مطالعه ترکیبی از ایده ها و روشهای اقتصادی، جامعه شناختی، انسان شناختی، روانشناختی، تاریخ، حقوق و نیز مدیریت عمومی است. خط مشی عمومی ممکن است با مقاصدی سیاسی مطالعه گردد تا اطمینان حاصل شود که ملت، خط مشیهای درستی را برای دستیابی به اهداف کلانِ درست، انتخاب کرده است. تجزیه و تحلیل خط مشی بمعنای درک پاسخ چنین سئوالاتی است: دولت چه میکند؟ چرا میکند؟ و اگر هرکدام از این اجزاء تغییر کنند، چه تفاوتی ایجاد میشود؟ تجزیه و تحلیل خط مشی بدنبال دغدغه ای همراه با توضیح(به جای فرض)، جستجویی دقیق درباره علل و پیامدهای خط مشی عمومی و نیز تلاش برای بسط گزاره های کلی آزمودنی درباره علل و پیامدهای خط مشی عمومی و انباشت یافته های قابل اعتماد(در کل مرتبط)، میباشد.
وقتیکه توافقی کلی درین باره که مشکلات چه هستند، وجود نداشته باشد، تجزیه و تحلیل خط مشی نمیتواند برای معضلات، راه حلهایی ارائه دهد. تجزیه و تحلیل خط مشی عمومی، نمیتواند تعارضات ارزشی را حل کند. تجزیه و تحلیل خط مشی ممکن است فعالیتی باشد که برای آن برنامه های ثابتی وجود نداشته باشد. از یادگیری درباره پیامدهای خط مشی عمومی نیز اغلب بعنوان ارزیابی خط مشی یاد میشود(دای، توماس؛2010). تعاریف فراوان و گوناگونی درمورد خط مشی عمومی ارائه شده اند كه برخی بسیار ساده و برخی بسیار پیچیده اند.
اما بیشتر این تعاریف در جنبه های كلیدی خاصی توافق دارند. یكی از این جنبه ها آن است كه خط مشیهای عمومی نتیجه تصمیمات اتخاذی ازسوی دولتها هستند. بطوركلی، خط مشی عمومی تصمیمی است که درقبال یک مشکل عمومی اتخاذ کرده اند و فرآیندی است که از زمان احساس مشکل شروع شده و به ارزیابی نتایجِ اجرای خط مشی ختم میشود(دانش فرد، کرم الله و کیایی، مجتبی؛ 1389).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.