موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 46 صفحه
شماره فایل : 727 mg
فرهنگ آكسفورد، اعتماد را به اینصورت تعریف كرده است: اطمینان یا اتكاء به برخی از ویژگیها یا خصایص یك شخص یا سازمان پذیرفتن یا اعتباردادن به شخص یا سازمان بدون بررسی و دریافت شواهد و قرائن باور یا اعتماد و یا اتكاء به صداقت یك فرد یا سازمان داشتن انتظارات مطمئن نسبت به یك فرد یا سازمان صداقت، درستی و وفاداری(فرهنگ آكسفورد).
فرهنگ وبستر،، اعتماد را به اینصورت تعریف كرده است: تكیه مطمئن بر افراد و اشیاء و نیز وابستگی مطمئن به ویژگیها، تواناییها، قدرت و درستی افراد. شایستگیهای طرف دیگر و عمل كردن براساس اصول اخلاقی و قابلپیشبینی وی. اعتماد، این باور است كه كسانی كه به آنها وابستهایم، انتظارات ما را از خودشان، برآورده خواهند كرد(فرهنگ آكسفورد).
شاکلی ـ زالاباک، الیس و وینوگراد (2000) در تعریف اعتماد سازمانی عنوان میکنند که اعتماد سازمانی، ادراکات فردی مثبتی است که افراد درباره محتوا و رفتارهای اعضای سازمان دارند و بر پایه نقشها، ارتباطات، تجارب و وابستگیهای سازمانی شکل میگیرد. اعتماد را به عنوان تمایل این که فردی با دیگری به طور داوطلبانه تعامل برقرار نماید نیز تعریف کردهاند. وجود میزان یا درجهبالای اعتماد در سازمان مستلزم افزایش احتمال تمایل افراد به قرارگیری در چنین موقعیت داوطلبانه و تسهیم اطلاعات داوطلبانه میباشد (Cazier et al., 2007).
براساس نظر نیهان (2008)، اعتماد، اطمینانی است که یک فرد به دیگری دارد در این مورد که به شیوهای قابل پیش بینی، اخلاقی و عادلانه عمل میکند. مک آلیستر (1995) نیز اعتماد بین شخصی را این چنین تعریف می کند: میزانی که یک فرد بر مبنای کلمات، اقدامات و تصمیمات دیگری به نیت و عمل او اطمینان دارد.
اعتماد این چنین نیز تعریف شده است: احساس اطمینان کارکنان به این که، زمانی که به موقعیت ناشناخته یا دربرگیرنده ریسکی برخورد میکنند، رفتارها و گفتارهای سازمان سازگار و ابزارهایی کمک کننده هستند (Erturk, 2008, p. 465). در مجموع، اعتماد، داشتن این انتظار مثبت است که دیگران (چه با کلمات، چه در اعمال و چه در تصمیمات) فرصت طلبانه عمل نمیکنند.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.