موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 87 صفحه
شماره فایل : 732 mg
تا کنون پژوهشگران بسیاری در زمینه توانمند سازی به تحقیق پرداخته اند ومدل های بسیاری نیزدر این خصوص ارائه شده است . مدل را می توان انتزاعی انتخابی از واقعیت که بیانگر جنبه های خاصی از آن است تعریف کرد(مهرگان 1385) در این تحقیق برشماری مدلهای توانمندسازی به عنوان پیشینه تحقیق محسوب میشود، بر همین اساس از میان گستره زیادی از مدلها به چند مدل اصلی اشاره ضمنی میشود.
مدل توانمندسازی رابینز و كرینو وفرندال به اعتقاد این سه پژوهشگر اگر چه در بسیاری از مطالعات، توانمندسازی به منزلة یك محرك غریزی یا واكنش فرد در برابر یك محرك غریزی تعریف شده است، ولی در واقع توانمندسازی پذیرش یك طرح خاص است؛ پذیرش ساختار جدید شغل، انتقال قدرت، تفویض اختیار، مشاركت در اطلاعات و مشاركت در منابع.
این سه پژوهشگر معتقدند با تمركز بر روی عوامل محیطی و عناصر فردی می توان به بهترین حالت فرایند توانمندسازی، دست یافت. اساسی ترین قدم در این فرایند خلق محیطهای داخلی كار با بافت سازمانی وسیع است تا فرصتی برای به كارگیری تمام زمینه ها و جنبه های توانمندسازی ایجاد و انگیزه های لازم برای پیشبرد آن حاصل گردد (420: (Robbins et al, 2002
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.