موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 36 صفحه
شماره فایل : 777 mg
اعتماد واژهای است که در هالهای از ابهامات مفهومی قرار گرفته است. زیرا به عنوان محوری اصلی در جامعهشناسی، به اندازهی سایر مباحث بدان توجه نشده است با این حال اعتماد در تمام تعاملات اجتماعی حضور دارد. اعتماد برای زندگی بشر و روابط او امری اساسی است. اعتماد پایهای است كه افراد، زوجها، دوستان، شركاء و ملتها میتوانند زندگیها و همكاریهای معنیدار و رضایت بخش و رشد روز افزونشان را روی آن بنا نهند.
هر چه وابستگی متقابل در این روابط بیشتر باشد، اهمیت اعتماد برای آنها حیاتیتر است (رضاییکلیدبری و همکاران، 1390). از این رو میتوان گفت كه اعتماد در شكلگیری و حفظ روابط اجتماعی نقش مهمی بازی میكند (لگزیان و همكاران، 1387) چرا كه وقتی اعتماد افزایش میباید، سرعت بیشتر میشود و هزینهها كاهش مییابند و وقتی اعتماد كاهش مییابد، سرعت كم میشود و هزینهها افزایش پیدا میكنند (Rawlins, 2007). برخی از صاحبنظران مدعی هستند که اعتماد نوعی ساز و کار انسجام دهنده است که وحدت را در سیستمهای اجتماعی ایجاد و حفظ میکند و به مثابهی پدیدهای است تسهیلگر که باعث بهرهوری بیشتر سازمانها میشود. اعتماد، به عملکرد اثربخش منجر میشود زیرا تبادل اطلاعات مرتبط و متناسب بین شهروندان و سازمانها را تشویق میکند (الوانی و داناییفرد، 1380).
امروزه اغلب ما موافق این تعبیر هستیم که وجود اعتماد مولفه اصلی تمامی روابط اجتماعی پایدار است. همچنین دلایل اجتماعی متعددی وجود دارند که موجب میشود بستگی و مناسبت عوامل فرهنگی و به خصوص مساله اعتماد بارز شوند. اعتماد بر تمامی روابط انسانی حضوری دائمی و اجتناب ناپذیر دارد و بدون عنصر اعتماد و معنای مشترک، برقراری روابط اجتماعی پایدار امکان پذیر نیست. همچنین یكی از نیازهای اساسی كاركنان در سازمان، برقراری ارتباط میان آنان و مدیر است. وجود سطوح بالای اعتماد در سازمان باعث ایجاد هزینههای پایین ارزیابی و دیگر مكانیزمهای كنترل خواهد بود و كاركنان خود را كنترل و دارای انگیزههای درونی خواهند بود.
با توجه به این كه ایجاد اعتماد، موجب اثربخشی سازمان و كاهش هزینههای ارزیابی و كنترل میشود، بنابراین ضرورت شناسایی عواملی كه باعث ایجاد اعتماد میشود نیز ضروری است (خنیفر و همكاران، 1388). چرا كه اعتماد در یك جامعه مانند شیرازهای است كه افراد یك جامعه را به هم پیوند میدهد و از انفصال و پراكندگی آنها جلوگیری میكند.
در بررسی انحرافات و مسائل اجتماعی، اعتماد مقولهای حائز اهمیت است و ریشهی بسیاری از مسائل و انحرافات در یك جامعه را میتوان در بیاعتمادی افراد به یكدیگر، و بیاعتمادی به ساختار سیاسی جامعه، پیدا كرد. به همین منظور بدیهی است تا ابتدا به معنا و مفهوم اعتماد پرداخته شود.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.