موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 119 صفحه
شماره فایل : 805 mg
سرمایه به هر نوع دارایی كه قابلیت تولید داشته باشد اطلاق میگردد. بر اساس رابطه تولید Y(x)=E f (P, H, K,، رشد و توسعه اقتصادی تابعی از چهار عامل سرمایه مادی (P) و سرمایه انسانی (H) و سرمایه دانش (K) و سرمایه اجتماعی (E) است.
در این تابع ضریب E كه به عنوان پسماند سرمایه اجتماعی را شامل میشود مجموعهای از عوامل موثر بر بهرهوری استفاده از سرمایههای دیگر را در بردارد. در ادبیات توسعه اقتصادی، چهار دیدگاه اصلی مربوط به انباشت سرمایه وجود دارد كه بر اساس تقدم تاریخی شامل سرمایه مادی، سرمایه انسانی، سرمایه دانش و سرمایه اجتماعی میشود. سرمایه مادی (Physical): زمین، ابزارها، ماشین آلات و سایر تجهیزات فیزیكی كه قابلیت تولید دارند.
سرمایه انسانی (Human): شامل مهارت، دانش و آموزشهایی كه در درون انسانها متبلور شده است. سرمایه دانش (Knowledge): شیوه استفاده بهینه از منابع موجود در جامعه. سرمایه اجتماعی (Effective): شبكههای اجتماعی كه برای جامعه قدرت كاركرد اثربخش ایجاد میكند. در این سیر تكاملی این چهار نوع سرمایه به عنوان مكمل یكدیگر مطرح شدهاند و مشخص است كه فقدان هر یك از آنها میتواند در سرعت توسعه كشورها خلل ایجاد نماید. تعریف سه نوع سرمایه قبلی نسبتا روشن است.
لذا برای ارائه تعریفی برای سرمایه اجتماعی باید مشخصههایی را در آن وارد نمود كه از سایر انواع سرمایه متمایز شود. سرمایه اجتماعی از نوع "اجتماعی" است و درباره رابطه افراد در اجتماع به كار میرود. بحث رابطه سرمایه اجتماعی و رشد اقتصادی در دهه 90 به صورت گسترده مطرح میباشد. (م دكتر طالب بیرقتی).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.