موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 58 صفحه
شماره فایل : 843 mg
واژة سبک در زبان و ادبیات فارسی به شیوه، روش، سبک نگارش، سلیقه، سبک متداول و قلم ترجمه کردهاند (آریان پور، 1367). اصطلاح تخصصی، سبکشناسی شیوهای است که فرد اطلاعات را پردازش میکند و گویا نخستین بار این اصطلاح را روانشناسانی که در زمینة تواناییهای حسی- حرکتی تحقیق میکردهاند، توسعه دادهاند. سبک شیوهای برای تفکر است، اصطلاح سبک مترادف با توانایی نیست بلکه شیوهای برای بهکارگیری تواناییهای بالقوه است.
توانایی به این اشاره دارد که یک فرد چقدر خوب میتواند کاری را انجام دهد، اما سبک به این امر اشاره دارد که فرد دوست دارد کار را چگونه انجام دهد (استرنبرگ،1381). در دوران رنسانس نخستین کسی که تعریفی علمی و دقیق از سبک به دست داده است بوفن (1753) طبیعیدان فرانسوی است.
وی سبک را عبارت میداند از «نظم و تحرکی که مردم در اندیشههای خود پدید میآورند». بسیاری از سخنانی که پس از بوفن دربارهی سبک گفتهشده است، تعبیرهای دیگری است از سخنان او. آرتور شو (1832) سبک را «سیمای فکر انسان» میداند و آن را راهی مطمئن برای شناخت خلقوخوی انسان میشناسد.
ابن خلدون خود یکی از معدود دانشمندان مشرق زمین است که در کتاب خود، بحثی را به سبک اختصاص داده است وی گفته است «اسلوب همچون نوردی است که ترکیبها را بر آن میبافند یا مانند قالبی است که سخن را در آن قالبریزی میکنند»(غلامرضایی،1377).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.