موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 66 صفحه
شماره فایل : 853 mg
برای ارتقای ادراک کارکنان از رعایت عدالت در سازمان مدیران باید به هر چهار بعد عدالت یعنی پیامدهایی که تخصیص می یابند، رویههایی که از طریق آن ، این پیامدها تخصیص یافته، تعاملاتشان با کارکنان و جریانات اطلاعاتی با کارکنان توجه نمایند.
ممکن است مدیری فکر کند که اعمال او منصفانه و عادلانه است، در حالیکه کارکنان چنین احساسی را نداشته باشند. پژوهشهای مختلف نشان میدهد که رویههای استخدامی و سیستم گزینشی، نظام پاداش دهی و مبنای تعلق پاداش به افراد ، چگونگی حل وفصل تعارضات سازمانی، مدیریت کوچکسازی و مهمتر چگونگی ارزیابی عملکرد در سازمان ، از جمله مهمترین خاستگاههای ادراک عدالت و بی عدالتی در افراد میباشند(حسین زاده و ناصری؛1390).
الف) رویه های استخدامی اولین برخورد هر فرد در سازمان و قضاوت وی درباره عادلانه بودن سازمان رویههای استخدامی و سیستم گزینشی آن میباشد.درباره رعایت عدالت در رویههای استخدامی باید دو نکته اساسی را مدنظر قرار داد: اول اینکه معیارها و سوالات در بحث عدالت رویهای نقش اساسی دارند. متقاضیان انتظار دارند که معیارها و سوالات مصاحبه و آزمون کتبیای که برگزار میگردد مرتبط با شغل باشد یا حداقل چنین بنظر آید. برخی مصاحبهها یا آزمونها کتبی همچون آزمونهای صداقت ، تجاوز و دستاندازی در حریم خصوصی افراد میباشد. که باید حتی الامکان از کاربرد آنها اجتناب شود. دوم اینکه در جریان مصاحبه بایستی وقت کافی به داوطلبان برای پاسخگویی به سوالات داده شود.
اگر از پرسشنامه استاندارد شده و آزمون کتبی استفاده میشود، فرصت دیگری به متقاضیانی که فکر می کنند آزمون را درست پاسخ نگفتهاند داده تا دوباره آزمون دهند. به طور کلی آزمون گزینش باید با شغل مرتبط باشد و باید به داوطلب اجازه دهد که شایستگی های خود را بیان و اثبات نماید.
باید هماهنگی بین نمرات داده شده به متقاضیان وجود داشته باشد. علاوه بر این متقاضیان باید بازخورد بموقع از تقاضای استخدامی خویش دریافت نمایند. باید واقعیات به آنان گفته شده و با آنان در فرایند ارزیابی مودبانه رفتار شود.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.