موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 38 صفحه
شماره فایل 609
کوین و اسپریتزر (1997) به نقل از (عبدالهی و نوه ابراهیم،1386) با مطالعه میدانی در سطح مدیران میانی شرکتهای پیشتاز، دو رویکرد متفاوت برای توانمند سازی تشخیص دادهاند: رویکرد مکانیکی و رویکرد ارگانیکی 2-1-11-رویکرد مکانیکی بر اساس این دیدگاه، توانمند سازی به معنی تفویض اختیار و قدرت به کارکنان رده پایین میباشد. توانمند سازی فرایندی است که طی آن مدیریت ارشد یک بینش روشن را تدوین کرده و برنامهها و وظایف معین برای نیل به آن را در سازمان ترسیم مینماید.
او اطلاعات و منابع مورد نیاز برای انجام وظایف را برای کارکنان فراهم مینماید و اجازه میدهد تا آنان در صورت نیاز تغییرات رویهای و اصلاح فرایندها را انجام دهند. در این رویکرد، نتایج کار و فعالیت بیشتر تحت کنترل مدیریت میباشد و ساده سازی و روشن سازی کار و وظایف مورد تأکید است. به طور خلاصه، توانمند سازی یعنی تصمیم گیری در یک محدوده معین. راهبردهای ضمنی توانمند سازی از این دیدگاه عبارتند از : الف – از مدیریت عالی شروع میشود. ب – مأموریتها، چشماندازها و ارزشهای سازمانی به روشنی تعریف میشوند.
ج – وظایف، نقشها و پاداشهای کارکنان به وضوح روشن میشوند. د – مسئولیتها تفویض میشوند. ه – کارکنان در قبال نتایج پاسخگو هستند. اکثر دست اندر کاران و نویسندگان مدیریت نسبت به توانمند سازی دیدگاه مکانیکی دارند. برای مثال، بلانچارد و همکاران (1996) برای اجرای توانمند سازی سه گام لازم را تشخیص دادهاند: الف سهیم شدن کارکنان در اطلاعات، ب جانشینی گروهها به جای سلسله مراتب سنتی، ج طراحی ساختار سازمانی مناسب.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.