موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 45 صفحه
شماره فایل 675
ابراهام مازلو نیازهای انسانی را بصورت یك هرم ترسیم نموده كه در آن نیازهای فیزیولوژیكی هم جون نیاز به آب، غذا ، خواب، میل جنسی و... در قاعده هرم قرار دارند و نیاز به خودشكوفایی در راس این هرم میباشد. بین نیازهای فیزیولوژیكی نیاز به خودشكوفایی، نیازهای دیگری( به ترتیب صعودی) نیز وجود دارند كه عبارتند از نیازهای ایمنی، نیازهای مربوط به تعلق و عشق، نیازهای مربوط به احترام و عزت نفس، نیازهای شناختی و نیازهای ذوقی و زیبا شناختی.
بر اساس این تئوری، برای افزایش رضایتمندی افراد بایدابتدا سعی كردنیازهای اولیه افراد مانند خوراک ،پوشاک ،مسکن وسایر نیازهای فیزیولوژیک را تامین کردو سپس نیازهایی كه در ردههای بالاتر هرم قرار دارند مطرح میشوند.كه در غیر این صورت بحث در خصوص خودشكوفایی یا به قول مازلو آنچه كه فرد باید بشود معنی و مفهومی نخواهد داشت.
سرجی دیدگاهی توسعه یافته از نظریه مازلو ارائه داده است كه به ارتباط بین این نظریه و كیفیت زندگی میپردازد. او میگوید كه در جوامع توسعه یافته، افراد در مراتب بالاتری از نیازها اقناع میشوند.
بنابراین كیفیت زندگی بر اساس این كه افراد یك جامعه در كدام یك از سطوح نیازهای سلسله مراتبی ارضا میشوند تعریف میشود. لذا هرچه افراد یك جامعه از برآورد شدن نیاز هایشان رضایت بیشتری داشته باشند كیفیت زندگی جامعه نیز بالاتر است( لطیفی، 1390؛99).در واقع، تئوری سلسله مراتب نیازهای مازلو برای پیشبینی توسعه و افزایش كیفیت زندگی در كشورها در طول زمان استفاده میشود
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.