موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 31 صفحه
شماره فایل : 275 mg
يكي از باثبات ترين نتايج مطرح در پيشينه تحقيقات معطوف به عدالت، اين واقعيت است كه انسا نها واكنش مثبت و مساعد بيشتري به رو شها و رويه هايي دارند كه معتقدند عدالت در آن ها رعايت شده است. كيم و همكاران بيان مي كنند، تأثيري كه ادراك عدالت بر رضايت، و عملكرد در درون سازمان دارد باعث شده محققان فرضيه هايي در خصوص چگونگي و چرايي توجه افراد به عدالت طراحي كنند.
فرضيه محوري اين است كه عدالت سازماني با اثري كه بر روي نگرش هاي فرد نسبت به سازمان مي گذارد، وي را در بسياري از حوزه ها تحت تأثير قرار مي دهد. وقتي كه بي عدالتي رويه اي در سازماني وجود داشته باشد، به طور طبيعي نگرش ها نسبت به چنين سازماني در كاركنان و حتي مديران ارشد و صاحبان قدرت در درون سازمان به طور تضعيف كننده اي سطح رضايت، و عملكرد افراد را پايين مي آورد.
عدالت ادراك شده در بين اعضاي گروه ها امري بسيار با اهميت مي باشد و بديهي است كه عدالت ادراك شده در بين افراد متفاوت است زیرا هركس از ملاك خود استفاده مي كند.
دو هنجار مهم عدالت در توزيع منابع در يك گروه، ملاكهاي انصاف و برابري اند. بر طبق ملاك انصاف افراد درون داد خود و نيز برونداد خود را كه از گروه به دست مي آورند با اعضاي ديگر گروه و نيز اعضاي گروههاي ديگر مقايسه مي كنند . ملاك ديگر رويكرد برابري است .
بر طبق اين رويكرد منابع بايد به طور مساوي بين اعضاي گروه تقسيم شود و درون داد افراد گروه و مزيت هايي از قبيل ميزان مشاركت در فعاليت ها مورد توجه قرار نگيرد تحقيقات نشان مي دهد كه زنان بيشتر از ملاك برابري و مردان از ملاك انصاف استفاده مي كنند .
لونتال و لين دريافتند كه هنگامي كه توزيع كننده درون داد بيشتري نسبت به اعضاي ديگر گروه داشته باشد زنان از ملاك برابري و مردان از ملاك انصاف استفاده مي كنند اما اگر آنان درون داد كمتري نسبت به ديگر اعضاي گروه داشته باشند؛ هر دو جنس از ملاك انصاف استفاده مي كنند. ( براتی و همکاران؛1388، ص 13 ).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.