موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 96 صفحه
شماره فایل : 600 mg
محققین، تعاریف مختلفی از سرمایه فکری ارائه کردهاند که برخی از آنها عبارتند از: استوارت سرمایه فکری را از لحاظ منابع سازمانی، مربوط به ثروتآفرینی از راه سرمایهگذاری در دانش، اطلاعات، دارایی فکری و تجربه تعریف میکند (Stewart, 1997). بونتیس معتقد است سرمایه فکری منبعی فرار و گریزان است اما زمانیکه کشف شود و مورد استفاده قرار گیرد، سازمان را قادر میسازد تا با استفاده از یک منبع جدید در محیط رقابت کند.
بونتیس در ادامه پژوهشهای خود به این نکته رسیدهاست که سرمایه فکری، جستجو و پیگیری استفاده مؤثر از دانش (کالای ساخته شده) در مقایسه با اطلاعات (مواد خام) است (Bontis, 2004, 13). سرمایه فکری از دید سیتارامان و همکاران، تفاوت بین ارزش بازاری یک شرکت و هزینه جایگزینی کلیه داراییهای آن میباشد (Seetharaman, Sooria, Saravanan, 2002, 128).
مر معتقد است سرمایههای فکری بهصورت گروهی از داراییهای دانشی تعریف میشوند و جزء ویژگیهای آن سازمان محسوب شده و بهطور قابل ملاحظه ای از طریق افزایش سطح ارزش افزوده برای ذینفعان کلیدی سازمان، به بهبود وضعیت رقابتی سازمان منجر میشوند (Marr, 2005). علاوه بر موارد فوق، تعاریف دیگری نیز توسط محققین ارائه شدهاست.
در جدول شماره 2-3 مهمترین تعاریف مربوط به سرمایه فکری آورده شدهاست. بر اساس تعاریف اغلب محققین، میتوان اینگونه نتیجه گرفت كه سرمایه فكری، دارایی غیر پولی و بدون حضور فیزیكی است اما دارای ارزش بوده و تولید كننده مزایا و سود در آینده است.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.