موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 57 صفحه
شماره فایل 677
سرمایه اجتماعی را از منظرهای مختلف میتواند مورد مطالعه قرار داد. در یك دستهبندی سرمایه اجتماعی به سه بعد ساختاری، شناختی و ارتباطی تقسیم میشود.
-بعد ساختاری :
از نظر آپهوف سرمایه اجتماعی ساختاری به اشكال مختلف سازمانهای اجتماعی، شامل نقشها، قواعد و رویههای معمول و همچنین تعدادی از شبكهها كه در همكاری شركت دارند میپردازند (هابز، 2000؛ 3).
این بعد بیانگر جنبه كمی سرمایه اجتماعی است كه ناشی از وجود انجمنها و شبكههای اجتماعی قوی بوده و نسبتاً عینی و قابل مشاهده است و حكایت از آن دارد كه افراد در فضای اجتماعی با یكدیگر پیوند دارند که شامل دو نوع از پیوند میان افراد میشود: مشاركت در شبكههای رسمی و غیر رسمی.در شبكههای غیر رسمی افراد میتوانند به شیوههای غیر رسمی از طریق انتخاب دوستیها و انواع پیوندهای شبكه با یكدیگر در ارتباط باشند.
هر یك از این پیوندها دلالت بر بخشی از ذخایر سرمایه اجتماعی فرد دارد.در شبكههای رسمی جدا از پیوندهای غیر رسمی با دیگران فرد میتواند از طریق عضویت رسمی در انجمنها و گروههای داوطلبانه با دیگران در ارتباط باشد (موسوی، 1385؛ 76) و از آن طریق خواستههای خود را تعقیب كند.
بطور كلی بعد ساختاری سرمایه اجتماعی به الگوی تماسهای بین افراد اشاره دارد كه مهمترین جنبههای این بعد عبارتند از: - روابط شبكهای (پیوندهای موجود در شبكه): شامل وسعت و شدت ارتباطات موجود در شبكه میشود، امكان دسترسی به منابع را فراهم میسازد و از طریق پیوندهای موجود كانالهای اطلاعاتی شكل میگیرند كه میزان زمان و سرمایهگذاری مورد نیاز برای گردآوری اطلاعات را كاهش میدهند.
- شكل و تركیب در شبكه (پیكربندی روابط شبكهای): شامل سلسله مراتب شبكه، میزان ارتباط پذیری و تراكم میشود كه از طریق تأثیر بر میزان تماس یا قابلیت دسترسی اعضای شبكه باعث انعطافپذیری و سهولت تبادل اطلاعات میشوند.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.