موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 10 صفحه
شماره فایل 848
با فرا رسیدن عصر جدید، برخی از انواع وجوه ظاهری و کردارهای بدنی اهمیتی خاص می یابند. در بسیاری از عرصه های فرهنگی ماقبل جدید، نمای ظاهری بدن به طور کلی تابع استانداردههای مبتنی بر معیارهای سنتی بود. طرز آراستن چهره و انتخاب لباس همیشه تا اندازه ای وسیله ابراز فردیت بوده است، ولی امکان استفاده از این وسیله، معمولاً به آسانی فراهم نمی آمد یا اصلاً مطلوب نبود. نمای ظاهری فرد بیش از آن که نشان دهنده هویت شخصی باشد، بیانگر هویت اجتماعی بود (گیدنز، بی تا؛ ترجمه موفقیان، 1385).
تصور ما از بدن، یعنی این که بدن خود را چگونه درک می کنیم، ممکن است بر توانایی ما در رابطه برقرار کردن با دیگران موثر باشد و در پاسخ هایی که دیگران به ما می دهند تاثیر نهد. این تصور، نحوه تجربه کردن بدن هایمان را در زندگی روزمره تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین، این تصور می تواند در احساس ما از خود، میزان اعتمادمان به موقعیت های اجتماعی و ماهیت روابط اجتماعی مان تاثیر داشته باشد (اباذری و حمیدی، 1387). بشر همواره در پی ابداع روش هایی برای زیبا سازی و خوب جلوه دادن بدن خود است؛
روش هایی که متناسب با شرایط و زمان های گوناگون متفاوت است. آدمی با ایجاد تغییر در بدن، در پی برطرف ساختن نیاز فطری و روحی و اجتماعی خود به زیبایی و جمال خواهی بوده است. با پیشرفت علم پزشکی، به جراحی های زیبایی در عصر کنونی، در حکم یکی از مصادیق دخل و تصرف در بدن، جهت زیباسازی، توجه می شود. کوچک کردن بینی، بزرگ کردن لب، ساخت گونه های برجسته، بزرگ کردن سینه ها، کوچک کردن شکم، باریک کردن ران ها، صاف کردن چین و چروک ها و کشیدن پوست، از جمله مواردی است که سالانه زنان بسیاری برای بدست آوردن زیبایی دلخواه بر بدن خود اعمال می کنند.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.