موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 23 صفحه
شماره فایل : 78 mg
توجه به رابطه میان رهبری خدمتگزار و اعتماد بسیار ارزشمند و حائز اهمیت می باشد. اعتماد را می توان جزئی از فرهنگ سازمان به شمار آورد. مارتینر و درفام ( 1998 ) شش جنبه كلیدی از نقش رهبران را در سازمانهایشان نشان داده اند كه یكی از این شش نقش، ایجاد روابطی مبتنی بر اعتماد و اطمینان می باشد.
لوین( 1999 ) نقش رهبران را در خلق و حفظ فرهنگ اعتماد در سازمانها مورد تأیید قرار داده است. جو اعتماد و اطمینان در سازمانها زمانی وجود خواهد داشت كه مدیران آنچه را كه متعهد به انجام آن بوده اند انجام داده و همچنین به گونه ای رفتار كنند كه قابل پیش بینی باشند. بنابراین رفتار رهبر در تعیین میزان اعتماد در سازمان و یا در یك گروه از رفتار هر شخص دیگر در سازمان از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد.
رابرت گرین لیف در نوشته های خود آورده كه اعتماد جزء محوری و كلیدی برای رهبران خدمتگزار به شمار می رود. وی در ادامه بحث می كند كه مشروعیت رهبری با اعتماد شروع می گردد و این كه تنها مبنای منطقی برای اعتماد برای پیروان اینست كه تجربه خدمت رسانی توسط رهبر خود را داشته باشند.
حتی بعدها ادعا میكند كه رهبری خدمتگزار شایسته افرادی است كه به واسطه جایگاه و مقام خود به عنوان یك خدمتگزار مورد اعتماد واقع شوند. از نقطه نظر گرین لیف رهبری خدمتگزار را می توان هم به عنوان مقدمه و هم به عنوان میوه و ثمره اعتماد سازمانی به شمار آورد. اعتماد جزء اساسی و محوری وابستگی متقابل پیروان و رهبر خدمتگزار محسوب می گردد. توجه به دیگران در رهبری خدمتگزار و مقدم دانستن منافع پیروان بر منافع شخصی رهبر، نقشی اساسی را در ایجاد جو اعتماد در سازمان دارا می باشد.
راسل و استون اعتماد را جزء ویژگی های لازم برای رهبری خدمتگزار قرار می دهند. میرز نیز معتقد است كه رهبری خدمتگزار بوسیله نفوذی كه در فرهنگ سازمانی دارد اثرات زیادی در سطح اعتماد سازمانی خواهد داشت
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.