موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 71 صفحه
شماره فایل : 136 mg
دین مبین اسلام، به عنوان کاملترین دین الهی، در ذات خود با هر گونه انحراف و فساد مخالف بوده و بر پاکی و درستکاری تاکید دارد. این تاکید، مخصوصاً از آن جا که به حقوق عمومی (بیتالمال) مربوط میشود دارای ابعادی متفاوت و روشن است و به ضرورت رعایت حدود الهی و حقالناس متبلور میشود و آن چه از بررسی احادیث و روایات مشخص است، تاکید اسلام بر رعایت حدود الهی حقوق مردم و نیز درستکاری و امانتداری و کارگزاران حکومت است.
به اجمال میتوان دیدگاه اسلام را در خصوص دلایل و پیامدهای ایجاد و گسترش فساد در نظام اداری و ضرورت برخورد با آن، به شرح زیر بیان کرد: 1- انسان دائماٌ در معرض لغزش و انحراف قرار دارد و آن چه که ضامن حفظ ایمان انسان به این لغزشهاست، همانا«ورع» و «اجتناب از شبهات» است.
2- در لغزش و کجروی انسان، دلبستن به دنیا نقش برجستهای دارد. در زندگی مدیران و مسئولان اسلامی، چه در ادارهی امور جامعه و چه در مصارف شخصی مراقبت در مصرف اموال عمومی (بیتالمال)؛ جایگاه ویژهای دارد. 3- خطر مهمی که مسئولان و مدیران نظام اسلامی را تهدید میکند، نه تنها سوءاستفاده مالی از موقعیت نیست بلکه توجیه شرعی این سوء استفاده برای پیدا کردن نوعی آرامش است که زمینهساز ارتکاب گناهان بزرگتر و تخلفات بیشتر است.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.