موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 59 صفحه
شماره فایل : 355 mg
توانمندسازی برای افراد مختلف معانی متفاوتی را تداعی میکند. با وجودی که چند دهه از کاربرد مفهوم توانمندسازی میگذرد، اما آنچه جدید است، نقشی است که فناوری اطلاعات در امکانپذیر ساختن توانمندسازی منسجم و جامع ایفا میکند. پس توانمندسازی یعنی اعطای آزادی عمل به کارکنان برای انجام موفقیتآمیز وظایف محوله و ایجاد شرایطی که کارکنان قادر باشند کاری را که میخواهند با موفقیت انجام دهند، نه اینکه کاری را انجام دهند که ما میخواهیم.
(سرفرازی، شاه حسینی، راهكار توانمندسازی كاركنان، پژوهشنامه86، 90، ص126) انسانها میخواهند تفاوت به وجود آوردند و سازمان سخت نیازمند آن است که تفاوت به وجود آید. اما یأس و ناامیدی مستولی میشود، زیرا مدیران، کارکنان و سازمان نمیدانند چگونه از مزایای خلاقیت و نوآوری انسانهایی که در اختیارشان هستند استفاده کنند.
سازمانهای سنتی، فقط به انسانهایی نیاز دارند که کار معینی انجام دهند و سوال نکنند. این در حالی است که محیط کار امروزی، به کارکنانی نیاز دارد که بتوانند تصمیم بگیرند، راهحلهای تازهای برای مسائل پیدا کنند، خلاقیت داشته باشند و در قبال نتایج کار، مسوول شناخته شوند. تواناسازی کارکنان، یک راه در اساس متفاوت برای کار کردن انسانها با یکدیگر است؛ بدین معنی که: کارکنان احساس کنند نه فقط در مورد انجام کار و وظایف خودشان، بلکه نسبت به بهتر کار کردن کل سازمان نیز مسوولیت دارند.
کارمند امروز فردی است که به طور فعال، مشکلات را حل میکند و برای نحوه انجام امور، طرح میریزد و سپس آنها را به مرحله اجرا درمیآورد. تیمهای کار، به طور مستمر، برای بهبود عملکرد و دستیابی به سطح بالاتری از بهرهوری با هم کار میکنند. ساختار سازمانها به گونهای طرحریزی شده که آدمها درمییابند میتوانند برای دستیابی به نتایج مورد نظرشان و آنچه انجام دادنش لازم است، کار کنند؛ نه اینکه تنها ادای تکلیف و از بابت آن، پاداش دریافت کنند. به طور کلی، سازمان هم از درون و هم از برون مورد هجوم قرار میگیرد.
از نظر برونی، رقابت شدید در سطح جهانی، تغییرات سریع و باور نکردنی، تقاضاهای جدید برای کیفیت و خدمات و محدودیت منابع، پاسخگویی سریع سازمانها را میطلبد. از جنبه درونی، کارکنان احساس میکند با آنها صادقانه برخورد نمیشود، مأیوس و سرخورده میشوند و سازمان پیوسته توقع بیشتری دارد و به طور مرتب قواعد بازی را تغییر میدهد.
در عین حال، کارکنان طالب کار با معنی هستند، صداقت بیشتری را خواستارند، و خودیابی و خودشکوفایی بیشتری از کارشان میخواهند. سازمان باید خودش را با تغییرات انطباق دهد، رشد کند و راههای جدیدی یاد بگیرد تا به اهداف سامان برسد. (اسکات، ژافه، 1998، صص20-19)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.