موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 68 صفحه
شماره فایل : 161 mg
گذشته از اهمیت تحقیق و توسعه داخلی، تجاریسازی نتایج تحقیق، مسئلهای است كه پایداری و استمرار امر تحقیق را تضمین میكند و متناسب با آن رشد اقتصادی دانش محور جامعه را نیز تسریع میبخشد. «تجاریسازی تحقیق فرآیندی است كه از تمام پتانسیلهای ممكن استفاده میكند تا كسانی كه در نوآوری تكنولوژیكی سرمایهگذاری میكنند بتوانند فواید ایجاد شده توسط نوآوریشان را بدست آورند». در این تعریف از تجاریسازی چند نكته قابل توجه وجود دارد: (كارل دیلچر، 2002: 155)
اول اینكه: عمل تجاریسازی یك فرآیند است، به عبارتی دارای یك ورودی معین است كه مسیرش را برای رسیدن به یك خروجی طی نموده و در این مسیر در هر ایستگاه، ارزش افزودهای بر آن اضافه میشود. دوم اینكه: در این فرآیند از تمامی پتانسیلهای ممكن استفاده میشود. به عبارتی نیروی كار، ساختار سازمانی، قوانین و مقررات، فناوری و هر آنچه كه به عنوان پتانسیل مطرح است به نوعی درگیر در موضوع تجاریسازی خواهند بود. سوم اینكه: تجاریسازی فناوری بخشی از نوآوری تكنولوژیكی است و اگر نوآوری را از پرداختن به ایده تا ورود به بازار در نظر بگیریم بدون تجاریسازی، نوآوری و در نتیجه فناوری وجود نخواهد داشت.
چهارم اینكه: هدف از اجرای این فرآیند سودرسانی به سرمایهگذاران نوآوری تكنولوژیكی است، یعنی آنچه كه خاستگاه اصلی بسیاری از كارآفرینان و حامیان تحقیقات است. «فناوری هنگامی كه وارد بازار میشود ایجاد درآمد میكند و در مرحله توسعه از نظر درآمدزایی هیچگونه ارزشی ندارد. فناوری اگر در قفسه بماند (وارد بازار نشود) هیچ درآمدی ایجاد نمیكند» (Khalil,T.M.1993:205).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.