موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 43 صفحه
شماره فایل : 506 mg
تولید دانش یك فرایند حلزونی متعامل بین دانش ضمنی و تصریحی است. تعاملات این دو نوع دانش منجر به تولید دانش جدید می شود. تركیب این دو گروه درك چهار الگوی تبدیل دانش را ممكن می سازد. در ادامه ویژگی های چهار مرحله این فرایندهای تبدیل دانش را تشریح می كنیم. هر چهار شیوه تبدیل می تواند به عنوان فرایندهای متعالی شناخته شود. مدل SECI تنها یك طرح برای تولید دانش مطرح می كند و ایدة خود تعالی را به طور كاملاً انتزاعی و مجرد بیان می كند. (Nonaka et al, 2000).
جدول2- 8 مدل SECI تعامل دانش نهفته و صریح به: دانش آشكار به: دانش نهفته از: دانش آشكار تركیب درونی سازی از : دانش نهفته برون سازی اجتماعی كردن 1. اجتماعی كردن : اجتماعی كردن با اشتراك گذاشتن دانش ضمنی در بین افراد سرو كار دارد. اصطلاح اجتماعی كردن تأیید می كند كه دانش ضمنی به واسطة فعالیت های مشترك مانند با هم بودن و در یك محیط زندگی كردن انتقال می یابد نه از طریق دستورالعمل های مكتوب یا شفاهی. سال های طولانی كارآموزی به نوآموز اجازه می دهد تا طریقه های دیگر فكر كردن و احساس كردن را درك كند.
بنابر این دریك موقعیت خاص دانش ضمنی می تواند به اشتراك گذاشته شود. البته تنها در صورتی كه فرد این آمادگی را در خودش ایجاد كند كه دانش ضمنی را فرا بگیرد. به طور خلاصه خودتعالی، چارچوبی برای به اشتراك گذاشتن دانش ضمنی افراد است. در عمل، اجتماعی كردن كسب دانش از طریق مجاورت فیزیكی است. فرایند فراگیری دانش به طور زیاد از طریق تعامل مستقیم با مشتریان و تأمین كنندگان ایجاد و فراهم می شود. راه دیگر فراگیری دانش ضمنی رفتن در داخل سازمان است.
اطلاعات در محل انجام كار در داخل سازمان قابل دست یابی است و آخرین اطلاعات قابل دسترسی در آنجا متمركز می شود. انتشار دانش ضمنی یك خصوصیت دیگر اجتماعی كردن است. فرایند انتقال نظرات به همكاران و زیردستان به طور مستقیم موجب به اشتراك گذاشتن دانش افراد وایجاد یك مكان یا فضای مشترك می شود.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.