موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 80 صفحه
شماره فایل : 529 mg
بنابر نظر برخى، در سراسر دنيا، دستاوردهاى تحقيقاتى بر اين نكته تأكيد دارند كه وجود «سقف شيشهاى» مانع رسيدن زنان به مشاغل بالاى مديريتى در سازمانها و مؤسسات مىشود. لازم به ذكر است كه واژه «سقف شيشهاى» اولين بار، در سال 1970 م، در آمريكا، بكار رفت.
اين واژه براى توصيف موانع نامرئى مصنوعى كه مانع رسيدن زنان به مشاغل بالاى مديريتى مىشوند، استفاده مىشود. بر اساس گزارش اخير دفتر بين المللى كار، اين اصطلاح، توصيف مناسبى براى معضل زنان مىباشد كه با وجود پيشرفتهاى اخير هنوز اين سقف شيشهاى شكسته نشده است. البته، اين مطلب نشانگر آن است كه جامعه غرب، بعد از طرح شعار تساوى حقوق زن و مرد، قادر نيست اين شعار را خود، عملى سازد. به همين دليل نتوانسته است راهى براى توزيع عادلانه مشاغل مديريتى، بيابد.
اما آن چه مسلم است، وجود موانع اجتماعى و فرهنگى، مهمترين عامل عدم دستيابى زنان به مشاغل مديريتى است.نگرشهاى اجتماعى و ديد نادرست جامعه نسبت به عدم كارآيى زن، در پست مديريت، موجب گرديده تا زنان با وجود توانايى و با توجه به تحصيلات عالى، نتوانند سهم قابل توجهى را در مديريت سازمانها و مؤسسات دولتى و غير دولتى داشته باشند.البته مسلم است كه زن، قبل از هر شغل و سمتى، عهده دار وظايف خانه دارى و مديريت خانواده و پرورش فرزندان مىباشد. ليك اين مسأله، نمىتواند مانعى جدى براى پيشرفت و ارتقاء شغلى زنان باشد.
هر چند برخى هنوز بر اين باورند كه زن نمىتواند در كنار مسؤوليتهايش به عنوان يك زن، مدير لايق و كارايى در جامعه باشد، و اين تلقى ناصحيح، در بسيارى از موارد، تأثير مستقيم بر شخصيت زن داشته، موجب عدم اعتماد به نفس در زنان در مورد توانايىشان براى مسؤوليت پذيرى گرديده است.
در نتيجه از آن جا كه زنان نيمى از سرمايههاى انسانى جهان محسوب مىگردند، بايد از تخصص و دانش آنان به بهترين وجه استفاده نمود و به آنان اجازه داد تا توانايىهاى خويش را بروز و ظهور دهند، تا جامعه هر چه سريعتر مراحل رشد و توسعه را بپيمايد.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.