موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 68 صفحه
شماره فایل : 574 mg
تعاريف و نظریاتی که تعدادی از تئوریسینهای صاحبنظر مديريت در زمينه کيفيت زندگی کاری ارائه کردهاند در جدول زیر آورده شده است: جدول (2-9) نظریات کیفیت زندگی کاری ردیف نظریه دهنده نظریه 1 هارولد کنتز به اعتقاد وی يکی از جالبترین روشهای برانگيختن کارکنان برنامه کيفيت زندگی کاری میباشد که اين برنامه باید نشاندهنده يک روش نظام گونه در طراحی شغلها و يک راهگشای نویدبخش در قلمرو گسترده توسعه شغلی باشد و آن نیز ريشه در نگرش نظامهای فنی _ اجتماعی در مديريت دارد.
کيفيت زندگی کاری نهتنها يک نگرش و روش گسترده در مورد توسعه و گسترش شغلی است بلکه زمینهای میانرشتهای از پژوهش و عمل است که روانشناسی و توسعهسازمانی، نظريه انگيزش و رهبری و روابط صنعتی را به هم پيوند میدهد. 2 استيفن رابينز وی بهاینترتیب نظر خود را عنوان میدارد که محتوا و طراحی مشاغل قرنها موردبحث مهندسان و اقتصاددانان بوده است برای مثال آدام اسميت بيش از دويست سال قبل در مورد نظامهای اقتصادی تخصصی کردن تقسيم مشاغل به قطعات کوچک و کوچکتر، مطالبی را آورده است و در ابتدای قرن بيستم فردريک تيلور مديريت علمی را مطرح کرد که هوادار نظام بخشيدن به مشاغل و ساماندهی آنها بود.
در واقع تا دهه 1950 طراحی مشاغل با تخصصی کردن آنها مترادف بود. اما در چند دهه اخير، روانشناسان، جامعه شناسان و ساير دانشمندان علوم اجتماعی بهطور تدریجی ذهن خود را متوجه به رعایت مسائل انسانی کارمندان کرده و اين امر سبب شد تا به رعایت مسائل انسانی در محتوای مشاغل توجه بيشتری اعمال شود و علاوه بر آن به تخصصیتر کردن کارها نیز بهطور ضمنی منجر شد.
اين تغيير رويکرد سبب مطرح شدن کيفيت زندگی کاری QWL)) شد که امروزه کیفیت زندگی کاری برای بيان نظریههای جديد طراحی شغل بهمنظور افزايش رضايتمندی و شكوفا شدن استعدادهای کاری کارکنان مناسبی و درخور میباشد. 3 میلز وی به کیفیت زندگی کاری بهعنوان ابزاری برای توسعه انسانی نگریسته و نظر وی این حوزه جدید به متغیرها و عناصر زیر توجه خاص دارد و تلاش بر آن است که آنها را تغییر دهد تا بهبود جنبههای نیروی انسانی در حوزه کیفیت زندگی کاری مشخص گردد.
الف: هنر و علم ارتباطات سازمانی ب: فنّاوری مؤثر کار ج: احساس کارکنان در مورد خود و کارشان د: امنیت ه: سیستم پاداش مناسب و: سیستم حقوق و دستمزد ز: برداشت نیروی کار از انگیزههای مدیریت و مدیریت از انگیزههای نیروی کار و: افت بهرهوری اقتصادی تأثیر آن بر روی تورم و رکودی: بیکاری گسترده نیروی و تأثیر آن بر روی رویههای کار.
4 دوبرين بر مبنای این نظر برنامه کيفيت زندگی کاری فرآيندی میباشد که بهوسیله اعضاء سازمان ایجادشده وبر همين اساس کانالهای ارتباطی برای اين هدف به وجود میآید بعضی از آنها برای طراحی مشاغل خود و بعضی برای محيط کار، يک برنامه کیفیت زندگی کاری را آماده میکنند تا زمينه به وجود آمدن رضايت شغلی را فراهم آورند.
بنابراين امکان به وجود آمدن رضايت از نيازهای سازمانی کارکنان توسط مو سسان سازمان به وجود خواهد آمد. با توجه به اين که برنامههای کيفيت زندگی اشکال مختلفی دارد اما درهرحال کارکنان از طريق محيط کارشان آن را به دست میآورند.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.