موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 45 صفحه
شماره فایل : 367 mg
براساس پژوهشی كه انجمن دانشگاههای اروپا انجام داده است، فرهنگ كیفیت از دو عنصر مشخص تشكیل می شود: (1) عنصر فرهنگی و روانشناختی كه از طریق ارزشهای مشترك، باورداشتها، انتظارات و تعهد افراد نسبت به كیفیت شكل می گیرد؛ (2) عنصر ساختاری و مدیریتی كه فرایندهای معین را برای انجام ارزیابی و بهبود كیفیت مهیا می سازد. همان طور كه در این تعریف ملاحظه می شود، عنصر فرهنگی و روانشناختی مربوط به جنبه های شناختی و عاطفی اعضای هیات علمی و سایر كاركنان دانشگاه است.
در حالی كه عنصر دوم با ساختار سازمانی و فرایند رهبری و مدیریت دانشگاه مرتبط می باشد . بر اساس این در سطح دانشگاه درصورتی می توان اشتیاق اعضای هیات علمی و سایر كاركنان را به یادگیری مداوم تقویت كرد كه سیستم مدیریت منابع انسانی از كیفیت لازم برخوردار باشد.
از طریق این سیستم می توان فرایند درك افراد از آرمان مشترك راتقویت كرد وانگیزه لازم برای كوشش و تلاش بیشتر برای دستیابی به عملكردمطلوب گروههای آموزشی را فراهم آورد.علاوه برآن، می توان با قدرشناسی از تلاش جمعی در راه بهبود كیفیت گروههای آموزشی به تلاشگری جمعی ارج نهاد.البته لازم به ذكر است كه اگر سیستم ترفیع و ارتقاء هیات علمی ،و نیز سایر كاركنان دانشگاه،تمایز میان افراد تلاشگر وغیر تلاشگر را نمایان نكند ، فرهنگ كیفیت خدشه دار خواهد بود.
درباره مهارتهای فردی برای یادگیری باید افراد را به هدفگذاری برای تلاشهای مورد نظر تشویق نمود. همچنین آنان را برای درك درست از وضعیت موجود یاری داد و سپس آنان را در مسیر تلاش برای حركت از وضعیت موجود به سوی تحقق هدف های گروه آموزشی،درقالب رسالت و آرمان دانشگاه، یاری داد.
درباره درك افراد از آرمان مشترك دانشگاه، باید به این نكته اشاره نمود كه، هرچند كاركردهای دانشگاهها(آموزش،پژوهش و عرضه خدمات تخصصی) یكسان هستند، اما آرمان هر دانشگاه ومیزان تاكید آن بر هر یك از این كاركردها می تواند متفاوت باشد.تاكیدیادشده نمایانگر دسته ای است كه دانشگاه به آن تعلق دارد. از این دیدگاه ،می توان دانشگاههای یك كشور را به سه دسته تقسیم كرد :محلی (استانی )،ملی وبین المللی .
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.