موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 68 صفحه
شماره فایل : 778 mg
امروزه عناوینی چون سازمان موفق، ماندگار، آرمانی، رهسپار تعالی و ... از عبارتهای رایج حوزه مطالعاتی سازمان و مدیریتاند. سازمان با عملکرد برتر، سازمانی است که در یک دوره زمانی بلندمدت از راه توانایی انطباق مناسب با تغییرات و واکنش سریع به این تغییرات، ایجاد ساختار مدیریت منسجم و هدفمند، بهبود مستمر قابلیتهای کلیدی و رفتار مناسب با کارکنان به عنوان اصلیترین دارایی، به نتایجی بهتر از سازمانهای همتراز دست مییابد.
مسلماً سازمانها برای متعالیشدن و رسیدن به سازمانی با عملکرد بالا، نیازمند طرحریزی و عملیاتی کردن برنامههای ساختار یافته هستند (بیاضی و همکاران، 1388). عملکرد مناسب و اثربخش کارکنان یکی از کلیدهای موفقیت سازمانها است. عملکرد خوب به معنی بهرهوری، کیفیت، سود آوری و مشتری مداری است. به همین دلیل است که سازمانهای موفق جهان تلاش زیادی میکنند تا عوامل موثر بر عملکرد و رفتار کارکنان را شناسایی و مدیریت کنند و به این توفیق دست پیدا کنند که با فراهم آوردن این عوامل، بر عملکرد کارکنانشان (هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت) بیفزایند (قربانزاده، 1392).
اگر مدیران در سازمانها با استفاده از استعداد كاركنان، آموزشِ مورد نیاز را در اختیار كاركنان قرار داده و ضمن دادن فرصت مناسب و امكانات مورد نیاز به آنان و ایجاد انگیزه میتوانند بهترین عملكرد را در كاركنان شاهد باشند. در حای که در بعضی از سازمانها شاهد آن هستیم كه مدیران عمدتاً به عملكرد كاركنان توجه كافی نداشته و بیشتر بر اساس امیال خود تصمیم میگیرند. كاركنان زیر دست خود را صرفاً از آن جهت كه از آنها حرف شنوی داشته باشد انتخاب میكنند نه آن كه عملكرد بهتری داشته باشد.
عمدتاً كاركنانی كه خوب كار میكنند و نسبت به بعضی از عملكرد مدیران و مافوقشان انتقاد دارند به حاشیه سازمان هدایت میشوند و افرادی با توانمندی پائینتر و صرفاً حرف گوش كن در وسط معركه قرار میگیرند و این عامل به تنهایی توانایی کاهش بهرهوری سازمان را دارد (رضایی، 1391). با این مقدمه کوتاه در این بخش به مباحث مطرح در خصوص عملکرد پرداخته میشود.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.