موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 29 صفحه
شماره فایل : 836 mg
ماتیو و زاجاک با تجزیهوتحلیل یافتههای بیش از دویست تحقیق، مقدمات ایجاد تعهد را به پنج دسته به شکل زیر تقسیم کردهاند: 2ـ3ـ1ـ ویژگیهای شخصی مؤثر بر تعهد سازمانی سن: تعهد سازمانی با سن فرد دارای همبستگی نسبی و مثبت است. اغلب محققان بر این باورند که سن با تعهد حسابگرانه ارتباط بیشتری پیدا میکند و دلیل آن فرصت کمتر در خارج از شغل فعلی و هزینههای ازدسترفته در سنین بالا میدانند.
مییر و آلن اظهار میدارند که کارگران مسنتر به دلیل رضایت بیشتر از شغل خود، تعهد نگرشی بیشتری پیدا میکنند. جنسیت: زنان نسبت به مردان تعهد بیشتری به سازمان دارند اگرچه این تفاوت جزئی است. دلیل این امر آن است که زنها برای عضویت در سازمان میبایست موانع بیشتری را پشت سر بگذارند. تحصیلات: رابطه تعهد سازمانی با تحصیلات، ضعیف و منفی است. این رابطه بیشتر مبتنی بر تعهد نگرشی است و ارتباطی با تعهد حسابگرانه ندارد.
دلیل این رابطه منفی، انتظارات بیشتر افراد تحصیلکرده و فرصتهای بیشتر شغلی آنهاست. ازدواج: این متغیر با تعهد سازمانی همبستگی ضعیفی دارد؛ اما چنین اظهار میشود که ازدواج به دلیل مسائل مالی با تعهد حسابگرانه ارتباط پیدا میکند. سابقه در سازمان و سمت سازمانی: به دلیل سرمایهگذاریهای فرد در سازمان، سابقه بیشتر در مقام یك سازمان باعث تعهد بیشتری میشود اما این رابطه ضعیف است. استنباط از شایستگی شخصی: افراد تا حدی به سازمان تعهد پیدا میکنند که زمینه تأمین نیازهای رشد و کامیابی آنها فراهم شود؛ بنابراین کسانی که استنباط شایستگی شخصی بالایی دارند انتظارات بیشتری خواهند داشت.
رابطه این دو متغیر مثبت و قوی است. تواناییها: افراد با مهارتهای بالا برای سازمان ارزشمند هستند. این امر پاداش سازمان را به آنها افزایش میدهد. درنتیجه موجب تعهد حسابگرانه میشود. حقوق و دستمزد: حقوق و دستمزد موجب عزتنفس برای فرد میشود و بدین ترتیب تعهد نگرشی را افزایش میدهد.
ضمناً حقوق و دستمزد نوعی فرصت در سازمان محسوب میشود که در اثر ترک سازمان از دست خواهد رفت، نتایج تحقیقات متعدد همبستگی مثبت اما ضعیفی را بین این دو متغیر نشان میدهد.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.