قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 77 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 314 را دانلود کنید.
با درس آموزي از مکتب پیامبر، مردم ایران چه قبل و چه بعد از انقلاب اسلامی در صحنه هاي مختلف به ایثار و فداکاري و شهادت پرداخته اند. انقلاب اسلامی ایران تا حد بسیاري از حادثه کربلا و فرهنگ عاشورایی آن متأثر بوده است.
از آن جا که قیام امام حسین(ع) آیینه تمام نماي فلسفه، معنا و تعریف عینی فرهنگ ایثار و شهادت می باشد، طبعاً تقرب به این پدیده منحصر به فرد تاریخی و الهام از آن منجر به ایثارگری و شهادت طلبی و از خودگذشتگی در راه هدف، آرمان ها و ارزش هاي اسلامی و صبر و استقامت در راه تحقق آن در ایران گردیده است (پناهی، 1385: 66). ایدئولوژي انقلاب اسلامی ایران روحیه فداکاري، ایثار، صبر و شکیبایی را تقویت کرد. در طول انقلاب در رأس ارزش هایی که مورد توجه امام قرار داشت، ارزش هایی چون ایثار، فداکاري، ازخودگذشتگی و پایمردي جاي داشتند (اخوان مفرد، 1381: 245).
این ارزشها همگی برخاسته از مذهب شیعی است. به گفته حمید عنایت عنصر ایثار و شهادت، جاذبه اي نیرومند براي همه نهضت هاي شیعی داشته است که نظام حاکم را به مبارزه طلبیده اند و در انقلاب اسلامی نیز به همین نحو عمل شد (عنایت، 1381: 309). هشت سال دفاع مقدس عرصه دیگري بود که ایثار و شهادت مردان غیور ایران در آن آزموده شد.
رهبر انقلاب اسلامی در خصوص درس بزرگ سال هاي جنگ و شهدا می فرمایند : «درس بزرگ شهیدان و ایثارگران عزیز که لحظه اى نباید از آن غفلت شود، آن است که جان را و همه آنچه را که براى ما عزیز است، باید هرگاه که لازم شود، سپر بلاى ارزش هاى اسلامى کنیم و با همه وجود از حاکمیت اسلام که مایه عزت و شرف و آزادگى است دفاع نماییم. دفاع از اسلام، امروز نیز مانند صدر اسلام، جز با گذشت و فداکارى و ایثار و شهادت ممکن نیست؛
و جان و مال و تلاش و دانش و آبرو و همه داشته و اندوخته مسلمانان صادق باید هرگاه لازم شود، در راه دفاع از آن حقیقت روشن و مقدس صرف شود. همه آحاد ملت، به خصوص کارگزاران حکومت اسلامى، باید این درس را از شهیدان همواره به یاد داشته باشند و از خداى متعال توفیق در این راه را بخواهند» (باقری دولت آبادی، 1389: 43).
ادامه دارد ...