قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 46 صفحه
کد فایل: mb 347
مشارکت در مدیریت سازمان سبب می شود تا میزان سرپرستی و نظارت به کارکنان کاهش یابد و کارکنان خود را برای بالا بردن اندازه بهره وری دلسوز نشان دهند و دلبستگی خود را به هدف های گروه بیافزایند. در واقع مشارکت وسیله ای است برای جهت دادن نیروهای مدرسه در تحقق اهداف تعلیم و تربیت(غلامحسين پورانوري و ملکي آوارسين، 1387).
امروزه آموزش و پرورش به عنوان يكي از خرده سيستم هاي جامعه نقش مهمي در فرآيند توسعه دارد اگر مولفه هاي توسعه را در ابعاد مختلف سياسي، فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و آموزش مورد بحث و بررسي قرار دهيم ناگزير نقش آموزش و پرورش را در اين زمينه نمي توان ناديده انگا شت.
از اين رو چنين نهادي كه خود توسعه آفرين است و موتور محركه ي همه ابعاد توسعه است نياز مبرمي به توسعه دروني خود دارد. به عبارت ديگر در فرآيند توسعه تغيير و تحول در ساختار، برنامه ها، اهداف و روش ها، در همه نهادهاي اجتماعي به ويژه آموزش و پرورش ضرورتي اجتناب ناپذير است.
همان گونه كه فليپ كومبز مي گويد: ريشه اصلي همه مشكلات و بحران هاي تعليم و تربيت در مديريت آموزشي است. اگر مديريت آموزش اصلاح گردد و تغيير و تحول اساسي در آن ايجاد شود، مسائل و مشكلات ديگر نظام آموزش نيز اصلاح خواهد شد. يكي از راه هاي تغيير و تحول در مديريت آموزش و اصلاح آن كاربست مديريت مشاركتي است(خدیوی و همکاران، 1388).
در سازمان گسترده اي به نام آموزش و پرورش، مشكلات برنامه ريزي، سازماندهي، هماهنگي، ارزشيابي، نياز به مديريت مشاركتي را دو چندان مي سازد. البته آموزش و پرورش بنابر رسالت خود فرهنگ ساز مشاركت نيز هست، لذا توجه به مشاركت و مديريت مشاركتي را اول بايد از درون خود آغاز كند و سرانجام آن را در جامعه و نهادهاي آن گسترش دهد(تصديقي، 1381).
ادامه دارد ...