قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 25 صفحه
کد فایل: mb 384
سلامت روانی و رضایت از زندگی یکی از ویژگیهای فرد سالم است. بنابراین تلاش جهانی در جهت فراهم کردن یک بستر مناسب برای زندگی عاری از بیماری تنها معطوف به پیشگیری و درمان بیماریهایی همچون قلبی، و عفونی و ... نمیشود، بلکه علاوه بر سلامت جسمانی، توجه ویژه ای به فراهم کردن محیطی آرام جهت آرامش درونی و سلامت روانی افراد معطوف داشته است.
با وجود پیشرفتهای سریع در جهت حل مشکلات جسمی انسانها، علم پزشکی هنوز گامی موثر در جهت حل مشکلات روحی- روانی انسانها برنداشته است، این در حالی است که مشکلات روانی نقش مهمی را در ایجاد بیماریهای جسمی نیز ایفا میکند. دین با مکانیسمهای گوناگون موجب سلامت روانی فرد و جامعه میشود. نمونههایی از سلامت روانی ناشی از دین، وجود امید، انگیزه و مثبت نگری در دین، ایجاد شبکه حمایتی عاطفی و اجتماعی، دادن پاسخ روشن و قاطع به مفهوم خلقت، جهان و زندگی، تبیین و تعریف لذت بخش و معقول از رنج، درد و محرومیت و مکانیسمهای بسیارِ دیگر. به طورکلی تاثیر دین و باورهای دینی در سلامت فرد و جامعه بسیار پراهمیت است.
مطالعات انجام شده حاکی از آن است که میتوان در گرو اعتقادات و اعمال صالح و اخلاقی پسندیده به یک آرامش روانی دست یافت و انسان معتقد را به یک انسان سرزنده و بشّاش که همیشه در حال تلاش و تکاپوست در میآورد، در ارتباط با جامعه خود است و در هر زمینه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی سعی بر آن دارد که با توجه به تواناییهای خودش بهترین باشد. ارتقای سلامتی افراد جامعه یکی از مهمترین مسائل اساسی هر کشور، ارتقای سلامتی افراد آن جامعه است که باید از ابعاد مختلف از جمله روانی مورد توجه قرار گیرد.
وظیفه اصلی بهداشت روانی تأمین سلامت فکر و روان افراد جامعه است. طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت بهداشت روانی در مفهوم کلی بهداشت جای میگیرد و بهداشت یعنی توانایی کامل برای ایفای نقشهای اجتماعی، روانی و جسمی، بهداشت تنها نبود بیماری نیست. (گنجی، 1382). بنابراین بهداشت روانی علمی است برای بهزیستی، رفاه جتماعی و سازش منطقی یا پیشامدهای زندگی که تمام زوایای زندگی از محیط خانه تا مدرسه، دانشگاه، محیط کار و نظایر آن را میگیرد.
امروزه با وجود پیشرفتهای علمی چشمگیر که در زمینههای روانپزشکی و روان درمانی به وجود آمده است ملاحظه میگردد که بعضی از صاحب نظران برجسته نیاز به نقش، اهمیت و ضرورت دین نیز در بهداشت روانی و روان درمانی تأکید فراوان داشتهاند و عقیده دارند که اعتقادات مذهبی و توکل به خدا موجب تسکین و بهبودی سریعتر آلام و مشکلات روانی میشود.
در قرآن در سوره مباركه فتح میخوانیم: «هوالذی انزل السكینه فی قلوب المؤمنین لیزدادوا ایمانا مع ایمانهم..؛ اوكسی است كه آرامش را در دلهای مؤمنان نازل كرد تا ایمانی به ایمانشان بیفزایند...» اولین برداشتی كه صورت میگیرد این است كه بدون ایمان، آرامش روحی و روانی وجود ندارد.
ادامه دارد ...