قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 31 صفحه
کد فایل: mb 464
روش تدريس:
عبارت است از راه منظم، با قاعده و منطقي براي ارائه درس و در واقع برنامهاي مدوّن و از پيش تعيين شده براي رسيدن به اهداف مورد نظر معلم که بر اساس آن هدفهاي کوتاه مدت و بلند مدت، محقق ميگردد. اصطلاح تدريس، اگر چه در متون علوم تربيتي مفهومي آشنا به نظر ميرسد، اكثر معلمان و مجريان برنامههاي درسي با معني و ماهيّت درست آن آشنايي دارند. برداشتهاي مختلف معلمان از مفهوم تدريس ميتواند در نگرش آنان نسبت به دانشآموزان و نحوهي كار كردن با آنها تأثيرمثبت يا منفي بر جاي گذارد.
برداشت چندگانه از مفهوم تدريس ميتواند دلايل مختلفي داشته باشد؛ از مهمترين آنها ضعف دانش پايه و اختلاف در ترجمه و برداشت نادرست معلمان از ديدگاههاي مختلف تربيتي است. گاهي آشفتگي و اغتشاش در درك مفاهيم تربيتي به حدي است كه بسياري از كارشناسان، معلمان و دانشجويان اين رشته مفاهيمي چون پرورش، آموزش، تدريس و حرفه آموزي را يكي تصور ميكنند و به جاي هم به كار ميبرند.
اين مفاهيم اگر چه ممكن است در برخي جهات وجوه مشترك و در هم تنيده داشته باشند، اصولاً مفاهيم مستقلي هستند و معناي خاص خود را دارند .(گانيه، 1985، 96) در روش تدریس نیز آشنایی با واژههای زیر ضرورت دارد: روش: تلاش برنامهریزی شده جهت دستیابی به مطلوب را روش گویند.
بنابراین اگر تلاشی بدون برنامهریزی صورت گیرد، آن کار روشمند نخواهد بود. همچنین برنامهریزی بدون تلاش و کوشش جهت دستیابی به مطلوب نیز تحت مقولهی روشها قرار نمیگیرد.
ادامه دارد ...