قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 25 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 507 را دانلود کنید.
ریف یکی از ابعاد بهزیستی روانشناختی را روابط مثبت با دیگران برمیشمرد. این بعد منطبق با مرحله ششم نظریه اریکسون است که آغاز بزرگسالی را پوشش مینهد، مرحلهای که اریکسون نام آن را (همپوشی با دیگران در برابر انزوا گزینی) مینهد.
در این مرحله سرمایهگذاری در راه پیوند، همجوشی و صمیمیت با دیگران و خود را از خلال دیگران یافتن اهمیت زیادی دارد و استقرار فرد در یک موضع از مرحله دوقطبی اریکسون را مشخص میکند (منصور، 1388). پیشتر گفتیم که از دیگران مؤلفههایی که ریف در مدل خود به آن اشاره میکند، خویشتن پذیری است.
اریکسون نیز در مرحله هفتم رشد روانی-اجتماعی خود یعنی (پدیدآورندگی در برابر راکد ماندگی) ه در حدود سن میانسالی است، نگاه به خلاقیتهای خویشتن یا ارزیابی همه فعالیتهای گذشته خود و حاصلی که به بار آورده است را مهم تلقی میکند. در دوره سالخوردگی نیز – مرحله هشتم اریکسون- فرد در پی نگاه مثبت و پر امید به آنچه در زندگی به انجام رسانده است، تأیید خویشتن و کسب آرامش است (منصور، 1388). این در حالی است که بین خویشتن پذیری و پذیرش دیگران ارتباط تنگاتنگی وجود دارد.
تحقیقی بهمنظور بررسی تأثیر مرگ و یا طلاق والدین قبل از سن 17 سالگی بر روی بهزیستی روانشناختی و جسمانی صورت گرفت. نتایج نشان داد که برای مردان، طلاق والدینشان با روابط مثبت با دیگران، خویشتن پذیری کمتر، تسلط محیطی پایینتر و افسردگی بیشتر همراه بود. مرگ والدین نیز پیشبینی کننده خود پیروی و استقلال عمل بیشتر برای مردان و احتمال افسردگی بیشتر برای زنان بود.
اثرات حمایت اجتماعی و مسند مهار گذاری بر بهزیستی روانشناختی در نمونهای متشکل از 160 زن، موردبررسی قرار گرفت (شامل 50 زن مهاجر مراکشی، 50 زن مهاجر پرویی و گروه کنترل متشکل از 55 زن اسپانیایی). در پژوهش فوق بهترین پیشبینی کننده بهزیستی روانشناختی، وجود شبکه حمایت اجتماعی و ادراک داشتن کنترل شخصی و محیطی بود (دورم و گلاز ، 2001).
ادامه دارد ...