موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 47 صفحه
شماره فایل 549
این دیدگاه مبتنی بر این تصور است كه شخصیت مجموعهای از نیروهای درونی را دربر میگیرد، كه با هم رقابت میكنند و گاه با یكدیگر در تعارضند و اینكه رفتار چگونه از این پویایی درونی پایدار میشود، كانون توجه این دیدگاه را تشكیل میدهد.
از این دیدگاه انسان مجموعهای از فشارهای درونی را كه گهگاه با هم عمل میكنند و گهگاه با هم در جنگ هستند دربردارد. فروید1 بعنوان بنیانگذار مكتب روانكاوی در ابتدا شخصیت را به سه سطح هشیار، نیمه هوشیار و ناهوشیار تقسیم كرد. ولی بعداً نظر خود را در این باره تغییر داد و سه ساختار اساسی را در ساختار شخصیت معرفی كرد كه این سه ساختار بنامهای نهاد، خود و فراخود است. نهاد ساختار قدرتمند شخصیت است، زیرا تمام انرژی لازم برای دو جزء دیگر را فراهم میكند (شولتر2 ،ترجمه سید محمدی، 1386).
نهاد منشاء همه نیروهای روانی است و از اصل لذت پیروی میكند در واقع تصوری كه همه نیازها بایستی بلافاصله ارضاء شوند و از تفكر فرایند اولیه استفاده میكند. من نهایتاً از نهاد پدیدار میشود زیرا نهاد نمیتواند به گونهای موثر با خواستهای جهان خارج برخورد كند. من از اصل واقعیت پیروی میكند و ارباب منطقی شخصیت است.
هدف آن جلوگیری از تكانههای نهاد نیست، بلكه كمك به آن برای بدست آوردن كاهش تنش است كه خواستار آن است. فراخود مجموعه قدرتمند و عمدتاً ناهوشیار دستورات و اعتقاداتی كه در كودكی آنها را فراگیری میكنیم و اساس این جنبه اخلاقی شخصیت معمولاً درسن 5 یا 6 سالگی آموخته میشود. (شولتر ،ترجمه سید محمدی،1386).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.