موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 45 صفحه
شماره فایل 601
انسانها به طور ذاتی برای رسیدن به آیندۀ بهتر برای خود هدف تعیین میکنند. بنابراین زمانی میتوان دارای عملکرد موفق بود که یادگیرندگان بدانند باید به چه هدفی دست یابند و به توانایی و قدرت خود در رسیدن به آن هدف اطلاع و ایمان داشته باشند(نصیری،32:1383). هدفهای برنامه درسی دانشگاهی بر اساس مطالعهی چهار منبع فرهنگ و تجربههای نسلهای گذشته، کارکردهای آموزش عالی در جهت رشد ملی، خدمات اجتماعی و موضوعات درسی تعیین میشود. هدفهای برنامهی درسی مجازی باید متناسب با نیازها و ویژگیهای اجتماعی عصر اطلاعات انتخاب شود.
رویکردهای مربوط به هدفهای برنامهی درسی دانشگاهی را میتوان به دو دستهی رویکردهای عقلانی و رویکردهای فکورانه تقسیم کرد. در رویکرد عقلانی، هدفهای برنامهی درسی به صورت غیر منعطف، صریح و عینی تعیین میشوند. در این رویکرد عناصر برنامه درسی به صورت خطی از هدفهای برنامهی درسی تأثیر میپذیرند.
در مقابل در رویکرد فکورانه هدفهای برنامهی درسی با توجه به ویژگیهای یادگیرندگان، شرایط محیطی و وضعیت اجتماعی از انعطاف هدفمندی برخوردارند. در این رویکرد بین هدف های برنامهی درسی و سایر عناصر ارتباط غیر خطی وجود دارد(سراجی ،عطاران، نادری، عسگری ،1386). فعالیتهای یادگیری فعالیت یادگیری به مجموعه فرصتهایی گفته میشود که برای تحکیم و تعمیق آموختههای یادگیرنده در برنامهی درسی ارائه میشود.
از یک سو قابلیتهای فاوا فرصتهای یادگیری متعددی را در اختیار دانشجوی مجازی قرار میدهد و او میتواند با شرکت در این فعالیتها دانش خود را بسازد. از سوی دیگر، در محیط آموزش مجازی دانشجو باید خود در قالب فردی یا گروهی برای انجام فعالیتها تلاش کند،زیرا در این محیط عدم انجام فعالیت به معنی عدم حضور است.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.