موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 46 صفحه
شماره فایل 661
مدل تعالی سازمانی در شرایطی در ایران مطرح می شود كه در جهان بیش از 70 مدل سرآمدی ملی و 90 جایزه كیفیّت وجود دارد كه عموماً بهره گرفته از مدل های EFQM و بالدریج بوده و به سوی یكدیگر همگرا شده اند. گویا زبان رقابت در همه جای دنیا یكی است که مؤسسات اقتصادی را از آموختن الفبای مدیریّت فراگیر سازمانی گریزی نیست (عادلی،1384).
لزوم رقابت پذیرشدن بخش صنعت و معدن با رویكرد جهانی و توصیه های مشاركت ها و ادغام های صنعتی با جهان برای امكان دستیابی به بازار جهانی و ایجاد اعتبار جهانی برای این بخش باعث شد كه در وزارت صنایع و معادن طراحی مدلی جهانی مورد توجّه و اقدام قرار گیرد مدل هایی كه چندین سال بود جوامع صنعتی جهانی آن ها را پذیرفته و دنبال كرده بودند (تورانی،1382). طی سال های 1378 تا 1381 دو مدل اصلی مالكوم بالدریج و EFQM و تغییراتی كه احیاناًُ برخی كشورهای دیگر روی این دو مدل صورت داده بودند توسط وزارت صنایع و معادن و مؤسّسه مطالعات بهره وری و منابع انسانی مورد بررسی قرار گرفت.
فرآیند انتخاب نیز با تشكیل گروه های كارشناسی و جمع آوری اطّلاعات و انجام ارتباطات با مؤسساتی كه این مدل ها را دنبال می كردند و تهیه پیش نویس های لازم صورت گرفت پس در جلسات متعدد كمیته های علمی مركب از كارشناسان و متخصصین سیستم های مدیریّت این پیش نویس ها مطرح و در نهایت توسط كمیته علمی مدل تعالی سازمانی EFQM در تاریخ 10/3/82 به تصویب رسید( وزارت صنایع،1382).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.