موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 62 صفحه
شماره فایل 696
به نظر هامپتون و دیگران (1993)، خشونت در خانواده از سه جنبه مورد بررسی قرار گرفته است: 1. جنبه اجتماعی فرهنگی که به متغیرهای ساختاری اجتماع مثل نابرابری، پدرسالاری، هنجارهای فرهنگی و نگرش نسبت به خشونت اشاره دارد. 2. جنبه ی اجتماعی، روان شناختی بر سازه های محیط بیرونی که خانواده را تحت تأثیر قرار می دهد تأکید می کند.
3. جنبه ی فردی یا مدل روان پزشکی که این مدل بر ویژگی های شخصیتی مرتکب و نیز قربانی، اختلالات شخصیت، اختلالات منشی، بیماری های روانی، سوء استفاده از الکل و مواد و سایر فرایندهای روانی تأکید می نماید. بنابراین، به طور کل می توان در زمینه ی علل بروز خشونت سه سطح کلان، میانی و خرد را در نظر گرفت.
از جمله مسایلی که در زمینه علل ارتکاب خشونت مورد بررسی قرار گرفته هنجارهای فرهنگی است، در واقع ارزش های فرهنگی و اجتماعی، عقاید و باورهای غلط و الگوهای فرهنگی حاکم بر اغلب جوامع، خشونت علیه زنان را به عنوان هنجار پذیرفته و در موارد معینی به آن مشروعیت سنتی داده است، و این عقاید و باورها به مردان نوعی احساس محق بودن و شاید نوعی احساس وظیفه برای اعمال خشونت علیه زنان را می دهد و آن چنان رواج پیدا کرده و ریشه دوانیده است که غالبا نادیده گرفته می شود و کاملا از تحریم قانونی نیز ایمن است(فصلنامه فرزانه، 1385).
از جمله مورد دیگری که زمینه بروز خشونت علیه زنان را فراهم می نماید، ساختار نابرابر قدرت میان زن و مرد است که همواره به تبعیض بین زن و مرد انجامیده و همین تبعیض ها را اجحاف های حاصله از آن روابط، به خشونت منجر شده است.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.