موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 30 صفحه
شماره فایل 711
بهره برداري صحيح از مزاياي آموزش كاركنان و تحقق اهداف سازمان مستلزم توجه به اصول زير است: 1- آموزش بايد در مراحل متفاوت شغلي كاركنان و مناسب با هر مرحله ارائه شود. 2- آموزش نه بصورت انفعالي، بلكه به شيوه هاي فعال و يا بهره گيري از روش هاي نيازسنجي همراه با دورانديشي صورت گيرد و با نيازهاي فردي و شغلي كاركنان مناسب باشد.
3- با اين فرض كه سواد نيز تاريخ مصرف دارد بايد فرصت هاي آموزشي را به طور مداوم در اختيار كاركنان قرار داد. 4- آموزش كاركنان بايد نظام مند باشد و با استفاده از آخرين روش ها و رعايت اصول مربوط، مراحل سه گانه برنامه ريزي، اجرا و ارزيابي را در بر گيرد. 5- لازم است از طريق ارجاع مسؤوليت و بررسي ميزان تغييرات حاصله در رفتار و نحوه عمل كاركنان، اثربخشي آموزش آنان مورد نظارت و ارزيابي قرار گيرد. 6- اصول يادگيري در حين عمل و عمل در حين يادگيري را بايد اساس فلسفه آموزش كاركنان قرار داد. 7- آموزش كاركنان بايد هدفمند باشد(شناختي، نگرشي، مهارتي) باشد.
8- آموزش كاركنان را نبايد هزينه دانست، بلكه بايد آن را سرمايه گذاري محسوب كرد(جوادين،1381 ص 4). 2-2-7) سطوح آموزش كاركنان در سازمان هاي صنعتي سطوح آموزش در سازمان هاي صنعتي را مي توان به صورت زير طبقه بندي كرد: • آموزش خط مشي ها و رويه هاي سازمان: اين آموزش ها براي كاركنان جديد الاستخدام توصيه شده و هدف از آن توجيه كردن و آشنا ساختن آنان با قوانين، مقرارت، رويه هاي مديريت، ساختار سازماني، محيط كار، توليدات كارخانه يا سازمان مي باشد. فلسفه آموزش توجيهي آن است كه فرايند انطباق و سازگاري اوليه فرد با سازمان را ايجاد كند.
• آموزش مهارت هاي خاص : آموزش مهارت هاي ويژه به كاركنان باعث انجام دادن اثربخش تر وظايف شغلي مي گردد. هدف هاي آموزش مهارت هاي خاص محدودتر از هدف هاي آموزش توجيهي است. در اين جا هدف اين است كه فرد را براي احراز مشاغل بالاتر آماده سازد. • آموزش روابط انساني : اين سطح از آموزش جنبه هاي بسيار متنوعي مانند خود آموزي و توسعه صلاحيت ها و شايستگي هاي درون فردي و درون گروهي را در بر ميگيرد. آموزش روابط انساني روي روابط افراد در محيط كار، احساسات و رفتار با ديگران تمركز دارد.
اين آموزش نه تنها باعث آگاهي يافتن از نگرش هاي كاركنان نسبت به روابط درون گروهي و محيط كار مي شود ، بلكه باعث افزايش بهره وري نيز مي گردد، هم چنين به توسعه قابليت هاي كاركنان از طريق كار گروهي منجر ميشود و نهايتاً كارايي سازمان را بهبود مي دهد.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.