موارد استفاده : منبع کمکی انجام پژوهش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 33 صفحه
شماره فایل 838
پیش از ان که به نظریات ارائه شده در زمینه هوش هیجانی بپردازیم، شایسته است که اندکی در باب واژه هیجان سخن برانیم .هیجان پدیده جانبخش زندگی و اساس فراز و نشیب های تجارب روزانه، غنا و فقرلحظات به یاد ماندنی حیات انسان است. هیجان ها از توانایی های اساسی هستند که برای توانش پاسخ دهی فوری برای حفظ زندگی تکاملی در وجود ما به ودیعه گذارده شده اند.
طی تاریخ زندگی انسان، فلاسفه، شعرا، نویسندگان، دانشمندانو اخیرا روان شناسان درباره ی چگونگی زندگی با تجربه هیجانی به تفکر پرداخته اند. مترادف کلمه ی "هیجان" در زبان انگلیسی emotion"" است.ریشه ی اصلی لغت emotion"" ، فعل لاتین motere"" به معنای " حرکت کردن" یا مشتق از فعل "emote" به معنای "سوق دادن" است که اضافه شدن پیشوند "e" به آن معنای ضمنی "دور شدن" را به آن می بخشد.
گلمن (2001) بیان می دارد: واژه ای که تحت عنوان هیجان به آن اشاره می کنیم ، اصطلاحی است که روان شناسان و فلاسفه بیش از یک قرن درباره ی معنای آن به بحث و جدل پرداخته اند؛ در فرهنگ لغت انگلیسی آکسفورد، معنای لغوی هیجانی چنین آمده است: " هر تحریک یا اغتشاش در ذهن، احساس، عاطفه، هر حالت ذهنی قدرتمند یا تهییج شده". گلمن لغت هیجان را برای اشاره به یک احساس ، افکار، حالت های روانی و زیست شناختی مختص آن و دامنه ای از تمایلات شخص برای عمل کردن بر اساس آن، به کار می برد. متخصصان معتقدند که هیچ اصطلاحی در روان پزشکی و روان شناسی نیست که وسعت کاربرد و تعریف ناپذیری آن این چنین هماهنگ باشد (کامل عباسی،1390) .
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.