موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 45 صفحه
شماره فایل : 131 mg
این مفهوم آخرین و جدیدترین مفهومی است كه در فلسفههای پنجگانۀ بازاریابی مطرح می شود. تعدادی از اندیشمندان و صاحبنظران دانش بازاریابی، عقیده دارند كه تأكید مفهوم بازاریابی تنها بر تأمین نیازها و خواستههای مشتریان است و سلامت اجتماعی و جامعه جایگاهی در این فلسفه ندارد. آنها بر این باورند كه مدیران سازمانها موظفند اهداف و مقاصد خود را گسترش دهند و ضمن آن تلاش كنند تا نیازها و خواسته ها و منافع بازارهای هدف خود را تعیین نمایند تا شركتشان بتواند در مقایسه با شركتهای رقیب این نیازها و خواسته ها را به صورت كارآمدتر و كاراتر تأمین نماید. این اقدامات به نوبه خود موجب خواهد شد كه رفاه و تندرستی مشتری و جامعه فراهم شود (مقدمی و خورشیدی، 1382).
بنابر مفهوم بازاریابی اجتماعی، مفهوم بازاریابی محض، تضادهای ممكن بین خواسته های كوتاهمدت مشتری و رفاه بلندمدت او را از نظر دور می دارد. چنین نگرانیها و تضادهایی ما را به مفهوم بازاریابی اجتماعی نزدیك می کند.
بنابر مفهوم بازاریابی اجتماعی ضروری است بازاریابان در تعیین سیاستگذاریهای بازاریابی بین ملاحظات سهگانۀ شركت، خواسته های مصرفكننده و منافع جامعه، تعادل لازم را برقرار کنند (Cravens, 2003). به گفته کاتلر، مفهوم بازاریابی بیانگر مفهوم بازاریابی اجتماعی است که مشتریمحور بوده و با بازاریابی یکپارچه، رضایت مشتری و رفاه طولانیمدت او را به عنوان هدف کلیدی سازمان تضمین میکند (ساهور و ماهاپاترا، 2006).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.