موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 59 صفحه
شماره فایل : 158 mg
ایران در زمینه تجارت و بانكداری الكترونیكی، كشوری جوان است و تا رسیدن به سطحی قابل قبول از آن، راه درازی در پیش دارد (سقطچی، 1385: 59). چنانكه سوابق تاریخی نشان می دهد، اولین بار در ایران كیخاتو، نوة هلاكوخان مغول در سال 691 هجری قمری به نشر اسكناسی به نام «چاو» پرداخت كه بعدها به دلایل مختلفی جمع آوری شد.
نوع دیگری از اسكناس نیز به ویژه در اواخر دوره قاجار و قبل از رواج رسمی پول كاغذی در ایران به صورت حواله هایی به نام «بیجک» مطرح بود و صرافان در مقابل دریافت مسكوك آن را صادر می كردند تا در معاملات دست به دست شده و مورد استفاده قرار گیرد. در تاریخ معاصر كشور برای اولین بار از سال 1267 هجری شمسی به بعد، اسكناس به صورت رسمی منتشر شد.
انتشار اسكناس در ایران اولین بار توسط بانكی به نام بانك شاهی انجام پذیرفت. این بانك بعدها تا سال 1331 هجری شمسی نیز تحت عنوان «بانك انگلیس در ایران و خاورمیانه» به عملیات بانكی خود ادامه داد. بانك ملی ایران در سال 1307 هجری شمسی شروع به كار كرد و از سال 1311 هجری شمسی به نشر اسكناس پرداخت.
در سال 1339 هجری شمسی بانك مركزی ایران طبق قانونی به نام «قانون پولی و بانكی كشور» تشكیل شد. وظایف اصلی بانکهای مركزی را می توان سیاستگذاری و مدیریت پول و نظام پولی كشور دانست كه در رأس این نظام، سیستم بانكداری و بانك های تجاری اعم از دولتی یا خصوصی قرار دارند (روبرت و همکاران، 2003: 175).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.