موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 61 صفحه
شماره فایل : 173 mg
بدون شناسایی انواع بازارهای مالی، شناخت کاملی از سیستم مالی کسب نمیگردد. بازار مالی، بازار رسمی و سازمانیافته ای است که در آن انتقال وجوه از افراد و واحدهایی که با مازاد منابع مالی مواجه هستند، به افراد و واحدهای متقاضی وجوه صورت میگیرد. بدیهی است که در این بازار وامدهندگان را خانوارها و اکثریت متقاضیان وجوه را بنگاههای اقتصادی و دولت تشکیل می دهند( راعی و تلنگی، 1383). در این بازارها، اوراق بهادارهایی، مثل اوراق قرضه و سهام شرکتها، معامله میشوند.
خرید و فروش اوراق بهادار و رغبت مردم به سرمایهگذاری در این اوراق در گرو وجود بازارهای مالی است. اگر بازار مالی وجود نداشته باشد، سرمایهگذاران نمی توانند اوراق بهادار خود را به پول نقد تبدیل کنند( دلبری،1380). 2-1-1-1-انواع بازارهای مالی انواع مختلفی از بازارهای مالی، با تنوعی از سرمایهگذاریها و مشارکت کنندگان وجود دارد. بازارهای مالی را برحسب سرمایهگذاریها، سررسید سرمایهگذاریها، انواع وامدهندگان و وام گیرندگان، محل بازار و انواع مبادلات دسته بندی مینمایند(راعی و تلنگی، 1383).یکی از متداول ترین تقسیم بندیها، تقسیم بندی بر حسب سررسید میباشد. بر این اساس، بازار مالی از بازارهای پول و بازارهای سرمایه تشکیل میشود. بازار پول برای ابزار بدهی کوتاه مدت میباشد و بازار سرمایه برای دارایی مالی با سررسید طولانی تر میباشد. از جمله اوراق بهاداری که در بازار سرمایه مبادله میشوند، می توان به سهام و اوراق قرضه بلندمدت اشاره کرد.
بازارهای سرمایه از بازارهای اولیه( دست اول) و بازارهای ثانویه (دست دوم) تشکیل میگردند. بازارهای اولیهیک بازار مالی است که درآن اوراق بهادار تازه منتشر شده به خریداران آن عرضه میگردد. این بازار دارای دو ویژگی متمایز است. اول، بازاری است که در آن تشکیل سرمایه صورت میگیرد و دوم، سهام و اوراق قرضه منتشر شده شرکتها برای اولین بار در این بازار عرضه میشوند. بازار ثانویه، بازار مالی دیگری است که در آن اوراق بهادار قبلا منتشر شده، خرید و فروش میشوند. در این بازار دلالان و کارگزاران نقش اساسی را به عهده دارند. بازارهای ثانویه دو وظیفه اصلی دارند: اول اینکه، بازارهای ثانویه فروش ابزار مالی را آسانتر میکنند که در نهایت موجب افزایش نقدینگی آن ابزار میشوند.
افزایش نقدینگی این ابزار باعث میشود، مطلوبیت بیشتری پیدا کنند و بنابراین شرکت ناشر اوراق بهادار، آنها را راحتتر در بازار اولیه بفروشد. دوم اینکه، بازارهای ثانویه قیمت فروش اوراق بهادار را در بازار اولیه تعیین میکنند.یعنی هر چقدر قیمت فروش همان اوراق در بازار ثانویه افزایش مییابد، قیمت فروش همان اوراق در بازار اولیه نیز افزایش مییابد (مشکین و اکینز ، 2000). از بعد قانون مندی و انضباط نظارتی، بازارهای مالی را به بازارهای رسمی(بورسهای اوراق بهادار سازمانیافته) و بازارهای غیررسمی(بازار خارج از بورس) تفکیک مینمایند.
بازار خارج از بورس(OTC )یک سازمان مشاهده ناشدنی است که دربرگیرندهی شبکه ای از کارگزاران و معامله گران در سرتاسر کشور است. غالبا بازار خارج از بورس شامل تسهیلاتی است که برای انجام مبادلات اوراق بهاداری که در بورس سازمانیافته مبادله نمیشوند، در نظر گرفته میشوند. این تسهیلات متشکل از معامله گران، کارگزاران و رایانهها و شبکههای کامپیوتری و الکترونیکی میباشد. بورسهای اوراق بهادار سازمانیافته سازمانهایی با تشکیلات فیزیکی مشهود میباشند. از آنجائیکه محور اصلی این پژوهش بورسهای سازمانیافته میباشد در ادامه بیشتر به این مبحث پرداخته میشود.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.