قابل استفاده در: مقاله نویسی و انجام پژوهش های علمی
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 38 صفحه
بعد از پرداخت حق اشتراک فایل شماره 213 را دانلود کنید.
آزمون های هنجاری حوزه وسیعی از دانش را اندازه گیری می کنند، وضعیت پیشرفت عمومی یک فرد معین را در رابطه با عملکرد یک گروه شناخته شده از افراد نشان می دهند.
نتایج این آزمون ها ممکن است برای مقایسه عملکرد گروه های مختلف یا برای مقایسه عملکرد یک فرد یا یک گروه معین به کار بسته شود.در طبقه بندی کردن و تصمیمات مشاوره ای، معمولاًمعیارهای ارزیابی مربوط به آزمون های هنجاری را به کار می برند.
این آزمون-های هنجاری به متخصص تربیتی و به روان شناس امکان می دهد تا چگونگی کارکرد یک دانش آموز یا یک دانشجو را با گروه های معیِنی از دانش آموزان یا دانشجویان یک شهر، استان یا کشور مقایسه کند.
این آزمون ها وسیله تمایز افراد در سطح معینی از رفتار و یادگیری هستند.همین آزمون ها هستند که سؤالات دارای دشواری متوسط را جدا و سؤالات ساده ای را که همه افراد می توانند به آن ها پاسخ دهند، حذف می کنند.علاوه بر این ها در بررسی تست ها نیز از آزمون های هنجاری استفاده می شود.
یعنی برای تصمیم گیری بر مبنای پیشرفت نسبی و گروه بندی و درجه بندی های نسبی،گروه های معینی از افراد تعریف و نتایج به کارگیری آزمون ها در مورد آن ها تعبیر و تفسیر می شود.
در تفسیر آزمون های هنجاری،گروهی که نمره فرد با آن مقایسه می-شود،گروه هنجار نامیده می شود و آمار جمع آوری شده درباره این گروه را که معمولاًشامل اندازه های متوسط عملکرد آن است، هنجار می نامند.
این گروه ها و نمر های هنجارمی توانند محلی،منطقه ای و ملی باشد و بر حسب معیار مورد مقایسه قرار گیرد.در هر صورت در هنجارهای مورد استفاده باید معیارهایی به کار گرفته شود که مقبولیت علمی آن ها را تضمین کند.
یک نکته مهم در آزمون های هنجاری این است که نمره های هنجاری را نباید با نمره های معیار یکسان تلقی کرد.هنجارها عملکرد متوسط یک نمونه از جمعیت را نشان می دهد و هیچ دلالتی بر کافی بودن یا ناکافی بودن عملکرد ندارد.
جریان شکل گیری یا تعیین معیارهایی برای عملکرد مطلوب، جریاین است متفاوت از تعیین هنجارها.زیرا، هنجارها وضعیت متوسط را نشان می-دهند در حالی که معیارها یا استانداردها آنچه را که باید باشد یا آنچه را که به عنوان وضعیت مطلوب تعیین شده است نشان می دهند(لطف آبادی، 1387).
ادامه دارد ...