موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 81 صفحه
شماره فایل : 560 mg
بر حسب آنچه کارل سیوبی، یکی از مشاوران عمده مدیریت مطرح کرده است، دانش پژوهانی که تلاش میکنند دانش را تعریف کنند به دو دسته تقسیم میشوند (رادینگ، 1386: 16): 1. یک دسته دانش پژوهانی هستند که وی آنها را با جمعیت دانش- شی مینامد؛ اینها دانش را بر حسب نظریه اطلاعات تعریف می کنند.
این گروه بر این باورند که دانش اطلاعات مدار است و از طریق مدیریت اطلاعات تولید میشود. 2. گروه دوم که سیوبی آنها را گروه دانش- فرایند مینامد، دانش را برحسب فلسفه، روانشناسی و جامعهشناسی تعریف میكنند. این دو گروه با هم همپوشی ندارند. آنها به مفهوم دانش از نقاط شروع متفاوت به نزدیک میشوند و اصطلاحات متفاوتی را در تعریف و بحث درخصوص دانش به کار میبرند. شکل 2-1 این تفاوتها را نشان میدهد.
دانش به عنوان اطلاعات دانش به عنوان فرایند دادهها و اطلاعات ساختار یافته و غیرساختاریافته دانش ضمنی، تجربه، دانش چگونگی و رویهها نظریه اطلاعات فلسفه، روانشناسی، جامعهشناسی مدیریت اطلاعات کارآموزی، آموزش و یادگیری شکل2-1: دو بخش متفاوت دانش 2-4-2- تعریف دانش در سیر زمان دانش چیست؟ این سوالی است که پیش از آنکه به بحث مدیریت دانش بپردازیم، باید به وضوح پاسخ داده شود. در این بخش مروری بر تعاریف دانش از دیدگاه دانشمندان و فلاسفه از گذشته تاکنون میپردازیم.
مطالعه دانش و مفهوم آن از دیرباز مورد توجه دانشمندان و فلاسفه غرب و شرق قرار گرفته است. ده هزار سال است که انسان با آهنگی تصاعدی به انباشتن اطلاعات مفید از خودش و جهان مشغول است. این آهنگ با اختراع خط جهش سریعی یافت ولی با وجود خط هم این آهنگ در طول قرون بطور دردناکی کند بود. دومین جهش بزرگ در کسب دانش همزمان میشود با اختراع چاپ توسط گوتنبرگ و دیگران در قرن پانزدهم (تافلر، 1386).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.