موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 58 صفحه
شماره فایل : 176 mg
انتخاب پیمانکار از دشوارترین و مهمترین تصمیمات کارفرما در پروژه های عمرانی میباشد. هر پروژه عمرانی ممكن است با شرایط بد و عدم اطمینان مواجه شود و یك پیمانكار نامناسب احتمال تأخیرات، افزایش هزینه ها، كار و كیفیت پایین تر از استاندارد، مجادلات و حتی ورشكستگی را افزایش میدهد (هاتوش و اسکیتمور،1997).
برای پروژه های ساختمانی پیچیده و با میزان ریسك بالا، رویكرد پایینترین قیمت پیشنهادی، گزینه ای سودمند برای مواجهه با مسائل انتخاب پیمانكار نمیباشد، زیرا مالك باید ریسك بالای عدم موفقیت را متقبل شود (Marzouk, 2006). در این شرایط رویكردی تركیبی باید مورد توجه قرار گیرد، این رویكرد عواملی همچون قیمت پیشنهادی، عملكرد محتمل و مواردی از این دست را مدنظر قرار میدهد. در سه دهه اخیر، روش های متفاوت بسیار زیادی به منظور بهبود احتمال و میزان موفقیت در پروژه های عمرانی در زمینه انتخاب پیمانكاران به كار گرفته شده اند.
هالت (1966) رویکردی برای رتبه بندی پیمانكاران به وسیله تحلیل خوشهای را ارائه كرد (هالت وهمکاران،1994؛ هالت،1997). دیکمن (1981) تئوری کاربرد پذیری چند خاصیتی را برای یک مورد مطالعاتی در ارزیابی و انتخاب پیمانکار برای قراردادهای Cost Plus به کار برد. Nguyen (1985) تئوری مجموعه فازی را برای ارزیابی پیمانکاران بر اساس یک سری از پارامتر های تصمیم گیری به کار برد.
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.