موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 59 صفحه
شماره فایل : 355 mg
تغییرات محیطی و افزایش رقابت جهانی، موضوع توانمندسازی كاركنان را در كانون توجه مدیران قرارداد است. چرا كه سازمانها با داشتن كاركنان توانمند، متعهد، ماهر و باانگیزه، بهتر خواهند توانست خود را با تغییرات وفق داده و رقابت كنند. توانمندسازی، سالمترین روش سهیم نمودن دیگر كاركنان در قدرت است.
با این روش حس اعتماد، انرژی مضاعف، غرور، تعهد و خوداتكایی در افراد ایجاد میشود و حس مشاركتجویی در امور سازمانی افزایش یافته، در نهایت بهبود عملكرد را به دنبال خواهد داشت. (جهانگیری، 1386، ص 1) پس از دهها سال تجربه، دنیا به این نتیجه رسید كه اگرسازمانی بخواهد در اقتصاد و امور كاری خود پیشتاز باشد و در عرصه رقابت عقب نماند، باید از نیروی انسانی متخصص، خلاق وبا انگیزه برخوردار باشد. منابع انسانی، اساس ثروت واقعی یك سازمان را تشكیل میدهند. بین سرمایه انسانی و بهرهوری در سازمانها رابطهای مستقیم وجود دارد. از دغدغههای مهم بنگاههای اقتصادی موفق جهان، گردآوری سرمایه انسانی فرهیخته و خردورزی است كه قادر به ایجاد تحول در سازمانهای مربوطه باشند.
یك سازمان موفق مجموعهای است مركب از انسانهائی با فرهنگ، اندیشه و اهداف مشترك كه با كار گروهی در نظام انعطافپذیر سازمان، تجارب ودانش خود را با عشق به پیشرفت روز افزون سازمان در اختیار مدیریت خود قرار میدهد. بنابراین هر فرد نسبت به سازمان و وظیفهای كه انجام میدهد احساس مالكیت خواهد كرد. استفاده از تواناییهای بالقوه منابع انسانی برای هر سازمانی، مزیتی بزرگ به شمار میرود. دربهرهوری فردی، سازمان ازمجموعه است استعدادها وتواناییهای بالقوه افراد به منظور پیشرفت سازمان استفاده میكند وبا به فعل درآوردن نیروهای بالقوه واستعدادهای شگرف در جهت سازندگی، موجبات پیشرفت سازمان فراهم خواهد شد.
بنابراین لازمه دستیابی به هدفهای سازمان، مدیریت موثر این منابع با ارزش است. در این راستا رشد، پیشرفت، شكوفایی و ارتقای توانمندیهای كاركنان تحت عنوان توانمندسازی كاركنان مورد توجه صاحبنظران و كارشناسان قرار گرفته است. (ساجدی، 1386، ص 65)
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.