موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 43 صفحه
شماره فایل : 506 mg
مدیریت دانش در سازمان، به شكل الگویی از مراحل مختلف نشان داده میشود (Johnson, 1991). هر یك از مراحل مدیریت دانش با شناخت یك نیاز (یا فرصت) دانش آغاز شده و وقتی كه این نیاز برطرف شد پایان مییابد. مراحل مدیریت دانش میتوانند مستقل یا وابسته باشند.
هریك از این مراحل مدیریت دانش میتواند مراحل دیگر را تحت تأثیر قرار دهد. در هر یك از مراحل مدیریت دانش، برخی زیر مجموعههایی پردازشگران مدیریت دانش سازمان میتوانند فعالیت های مختلفیق را بپذیرند كه بر مبنای منابع مرتبط عمل میكنند تا نیاز دانش را بر طرف كرده یا فرصت دانشی بدست آمده را حفظ كنند. این پردازشگران دانش ممكن است انسان، اجتماع، كامپیوتر و یا تركیبی از این عناصر باشد. این الگوها نشان میدهد كه در هر مرحله از مدیریت دانش چه اتفاقی میافتد.
هر یك از این مراحل میتوانند در تعامل متقابل به یك تنظیم هماهنگ برسند. این تنظیم هماهنگ، فعالیتهای فرعی كه بر فعالیتهای اصلی مدیریت دانش تأثیر میگذارند را حذف میكند. این مدل در روند تکمیلی خود به تدریج دارای مراحلی جدیدتر شده است. مدل زنجیره دانش، از یك هستیشناسی مدیریت دانش بوسیله 30 فعال مدیریت دانش بوجوده آمده است. این هستی شناسی، پنج طبقه فعالیتهای اولیه را تعریف میکند: كسب دانش، انتخاب، تولید، جذب و درونی سازی و انتشار. این فعالیتهای اولیه، دانش را در یك مرحله شامل چهارطبقه از فعالیتهای ثانویه كه مراحل مدیریت دانش را هماهنگ میكنند، بوجود میآورند: اندازهگیری، كنترل، هماهنگی و رهبری که شكل 2-7 این مدل را نشان می دهد.
بر طبق این مدل، بكارگیری تركیبی از فعالیتها در 9 طبقه، منجر به یادگیری و تبلور سازمانی میشود. یادگیری بیان كننده تغییرات در وضعیت منابع دانش بوده و تبلور بیانكننده ظهور و جلوهگری دانش سازمانی در دنیای واقعی است (مانند محصولات خدمات، فعالیتها).
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.