موارد استفاده : تحقیق و آموزش
منابع فارسی: دارد
منابع لاتین: دارد
پیشینه داخلی جدید: دارد
پیشینه خارجی جدید: دارد
نوع فایل: Word قابل ویرایش
تعداد صفحه: 54 صفحه
شماره فایل : 655 mg
با پايان يافتن دوران سلطه انديشه های كلاسيك و ابزارگرايانه در مديريت ، توجه به انسان و ابعاد وجودی او در مديريت بيشتر شد و در نتيجه تحقيقات مربوط به رفتار سازمانی عمق بیشتری يافت و قلمرويی با عنوان »اخلاق كاری « در بين بسياری از صاحب نظران مطرح شد . اخلاق كاری وجود و جلوه های متعددی دارد كه يكی از ابعاد علمی آن ، تعهد نام دارد (پورسلطانی زرندی و امیرجی نقندر ؛ 1392 : 128).
در طول چند دهه گذشته ، تعهد سازمانی به عنوان عاملی که افراد را به سازمان پیوند می دهد ، یکی از شایع ترین نگرش های مورد بررسی در ادبیات علوم سازمانی بوده است( Ng ; Feldman ; 2011 : 529 ; (W.H و به عنوان نگرش اصلی حاكم بر كار و رويكرد كاركنان به مشاغل ، حضور و چگونگی فعاليت در سازمان مورد توجه قرار گرفته است (قلاوندی و سلطانزاده ؛ 1390 : 95). تصور اين است كه در محيط سازمانی نگرش های شخصی با شخصيت ، انگيزش و ساير فرايندهای آن ارتباط دارند .
نگرش ها عبارتند از تمايل يا آمادگی برای پاسخگويی به گونه ای مطلوب يا نامطلوب. اين ها احساساتی آموخته و ارزشيابی كننده نسبت به افراد ، اشياء و مفاهيم موجود در دنيای پيرامونمان هستند . نگر ش ها به گونه ای تنگاتنگ در بافت و ساختار روانی ما جای دارند آن ها با ارزش های اساسی تر مربوطند و باورهای ما را نسبت به موضوعات منعكس می كنند و اگر با دقت كافی سنجيده شوند وعوامل ديگر از قبيل هنجارهای اجتماعی نيز مورد نظر قرار بگيرند می توانند پيش بينی های نيرومندی از رفتار باشند و شالوده دانش ما را برای تعامل با ديگران و دنيای پيرامونمان فراهم كنند نگرش های متعددی در رابطه با فعاليت های شغلی وجود دارد كه از مهم ترين آن ها می توان به تعهد سازمانی اشاره كرد (امامی؛1387 : 128). در این بخش به بیان تعاریف ، اهمیت و ضرورت ، مدل ها ، عوامل موثر و پیامد های مثبت و منفی متغیرتعهد سازمانی می پردازیم .
ادامه مقاله به طور کامل در فایل اصلی موجود است.